Két fontos díjat nyert november folyamán az IVECO DAILY Blue Power modellcsalád: egyrészt a 2018-as Év Kishaszonjárművének választották, másrészt a 2018-as Év Fenntartható Tehergépkocsija címet is odaítélték neki.

Érdemes megjegyezni az IVECO új modellcsaládjának nevét: DAILY Blue Power. A fenntarthatóságra utaló elnevezés három járművet, pontosabban hajtásláncot takar. Magában foglalja az DAILY Electricet, amely egy nulla helyi károsanyag-kibocsátású tehergépkocsi, a DAILY Euro 6 RDE 2020 Ready modellt, az első dízelmotoros kishaszonjárművet, amely már most felkészült a 2020-as valós vezetési körülmények között meghatározott károsanyag-kibocsátási szabályozásra, valamint a DAILY Hi-Matic Natural Power tehergépkocsit, az első sűrített földgázzal (CNG) üzemelő kishaszonjárművet, amely nyolcfokozatú automatikus váltóval készül.

A teljes modellcsalád megkapta a legrangosabb szakmai elismerést, ugyanis a 2018-as Év Kishaszonjárművének választották. Az ünnepélyes díjátadón, a lyoni Solutrans nemzetközi közúti fuvarozási kiállításon a díjat odaítélő zsűri kihangsúlyozta, hogy az új DAILY segítségével csökkenthető a kishaszonjárművek környezeti hatása a városi és külvárosi feladatok teljesítése során. Az idén negyvenéves DAILY típus számára nem ismeretlen a díj, harmadszorra nyerte el azt. A kitüntetés mintegy visszaigazolás a gyártó számára, hogy a termékfejlesztésekkel, a járművek szén-dioxid-kibocsátásának folyamatos csökkentésével meghatározó módon járult hozzá a városok tisztább levegőjéhez.

 

Az IVECO DAILY Blue Power modellcsalád tagjai bármilyen városi elosztási feladatra specifikálhatók, csakúgy, mint a hagyományos DAILY kistehergépkocsik

 

A környezettudatos modellcsalád tagjainak ismeretében nem meglepő, hogy az IVECO DAILY Hi-Matic Natural Power november közepén megnyerte az Év Fenntartható Tehergépkocsija díjat a kishaszonjárművek kategóriájában. Az Olaszországban, az Ecomondo kiállításon átadott díj célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az árufuvarozási ágazatban rendelkezésre álló új technológiai megoldásokra. Az IVECO DAILY az első földgázüzemű kishaszonjármű, amelynek motorjához nyolcfokozatú automatikus sebességváltó társul. A jármű így nemcsak környezettudatosan üzemel, hanem rendkívüli vezetési élményt is nyújt.

A gyártó az ügyfelekre és a márka rajongóira gondolva nyitotta meg ősszel az észak-olaszországi Suzzara városában a DAILY Centert, a DAILY kistehergépjárművek otthonában elhelyezkedő bemutatóközpontot. Az ügyfelek a látogatóközpontban megtekinthetik a többszörösen díjnyertes DAILY termékcsalád tagjait, valamint  megismerhetik a típus újításokkal és sikerekkel teli történelmét, amelyek a versenytársai közül kiemelték. És persze az ügyfelek bemehetnek az összeszerelő üzembe, ahol betekinthetnek a kulisszák mögé. Részesei lehetnek a legmodernebb technológiát képviselő gyártási folyamatnak.

 

A kék kiegészítők teszik egyértelművé, hogy nem egy hagyományos DAILY járművel van dolgunk