Augusztus utolsó hétvégéjén ismét a kamionrajongók vehetik birtokba a Hungaroringet, ugyanis Magyarország ad otthont a Kamion Európa-bajnokság soron következő futamainak. A rendezvényen az érdeklődők a versenygépeken kívül a különleges díszítésű IVECO STRALIS Emotional Truck család tagjaival is találkozhatnak, valamint sok izgalmas program gondoskodik majd a szórakoztatásukról.

Biztosak vagyunk benne, hogy blogunk olvasói többségének naptárjában már most piros betűkkel kiemelve szerepel az augusztus 26-27-i hétvége, hiszen ekkor tartják a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamait. A több évtizedes kihagyás után 2015-ben hazánkba visszatért versenysorozat hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen két évvel ezelőtt több mint 30 ezer néző volt kíváncsi a mogyoródi pályán az óriások csatájára.  Ám nehogy azt higgyük, hogy ez egy kizárólag erős férfiakról és erős férfiaknak szóló sportág. Bármilyen meglepő, de a mezőnyben egy szőke hölgy is szerepel. A német Stephanie Halm nemcsak a gyengébbik nemet képviseli, hanem rutinos versenypilótaként a férfiakat megszorítva számos esetben végzett már dobogós helyen a futamokon, sőt, tavaly a Hungaroringen az egyik aranykupát is ő szerezte meg a férfi pilóták elől. Ugyanakkor a napközbeni kísérőprogramoknak köszönhetően igazi családi nappá alakulhat át a versenyhétvége. De nézzük, mire számíthatunk a rendezvényen!

Izgalmas csatákra számíthatunk a magyar futamokon a Hungaroringen

 

Elsősorban izgalmas futamokra. Az idei szezon korábbi négy versenyhétvégéje mindenképpen ezt vetíti elő. Ráadásul a Hungaroring komoly tudást igénylő pálya, ahol nem elég, ha erős és gyors a versenygép, a pályaismeret mellett mindenképpen magabiztos vezetési tudásra van szükség. A 2016-os magyarországi futamokon kétszer is IVECO kamion ért elsőként célba. Az idei szezon összesített állása alapján a tavalyi címvédő, Jochen Hahn és IVECO versenygépe a harmadik helyen állva várja a magyar versenyhétvégét.  A mezőny egyetlen magyar résztvevője, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi pedig jelenleg a második helyen áll. Hasonlóképpen szurkolhatunk a jelenleg hatodik helyen álló Team Schwabentruck csapat IVECO versenygépének és tapasztalt pilótájának, Gerd Körbernek.

A 2016-os idény magyarországi futamaira nemcsak az Emotional Trucks család tagjai látogattak el a Hungaroringre, hanem egy igazi versenygéppel, a PETRONAS De Rooy csapat Dakart megjárt IVECO kamionjával is találkozhattak az érdeklődők

 

Ha esetleg nem lenne elég az óriások csatája, akkor a szupersportkocsik rajongói is megtalálják a számításukat a hétvégén. Idén már két kategóriában külön futamokban versenyeznek az autók. A Blancpain GT Series Sprint Cup az igazi versenygépek otthona, míg a Blancpain GT Sports Club futamon olyan hobbiversenyzők küzdenek egymással, akiknek szenvedélyük az autózás, és ehhez a versenypályák biztonságát választják.

Az autós kitérő után visszakanyarodva a kamionok világába, a versenypályán megcsodálhatunk majd igazi különleges járműveket, hiszen a kamionkorzó mindkét nap fontos eseménye. Sokszor a tulajdonosaik által épített, díszített csodagépek a közutakon aligha bukkannak fel egyszerre ennyire nagy számban. A hétvégén külön programelemként szerepel a kamionok felvonulása, amelyeket a pályán kívüli területen is megcsodálhatnak az érdeklődők. Természetesen a legkisebbekre is gondoltak a szervezők, hiszen egész nap gyermekprogramok várják a családokat, kézműves foglalkozásoktól kezdve mini KRESZ-pályán, víziparkon és kalandpályán át krosszmotorozásig minden korosztály számára készülnek programokkal.

A nézők akár a versenykamionok szervizelését is testközelből megtekinthetik az egyes futamok között, hiszen a szervizutca is végig szabadon látogatható

 

És ne feledkezzünk meg a DanubeTruck Magyarország Kft. impozáns kiállítási területéről sem, ahol igazán különleges IVECO járművek várják majd az ügyfeleket és az érdeklődőket. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvényre kilátogatók idén is találkozhatnak a képekről oly jól ismert Emotional Trucks család tagjaival. Egy korábbi posztunkban már bemutattuk az idei újdonságot, amelyet az IVECO és az Abarth Scorpion versenycsapat közötti együttműködés ihletett. A látványos STRALIS XP vontatókból készített, az IVECO motorsport-kapcsolatait tükröző dekorációt magukon viselő járművek minden eseményen nagy népszerűségnek örvendenek.  Ugyanakkor a régi járművek szerelmeseinek egy igazi látványossággal készülünk, hiszen az IVECO márka hivatalosan harminc éve van jelen Magyarországon. A kerek évforduló megünneplésére retrofotózást rendezünk a helyszínen, amelynek hátterét egy veterán IVECO TURBOSTAR vontató adja. Természetesen az IVECO aktuális járműkínálata is megtekinthető lesz a kiállítási területen a legkisebb IVECO DAILY furgontól kezdve a STRALIS XP vontatóig. Sőt, a járművek mellett az értékesítő kollégák mindkét nap az ügyfelek rendelkezésére állnak. A standon felállított shopban a hagyományos termékkínálat, így a ruhák és ajándéktárgyak mellett szurkolói eszközöket is beszerezhetnek majd a rajongók, hiszen a pályán csatázó IVECO versenygépeket a dobogóra várjuk.

 

Ranglista a negyedik versenyhétvége után, 2017

Pozíció

Név Kamion Nemzetiség Pontszám

1.

Adam Lacko Freightliner cseh 182
2. Kiss Norbert Mercedes-Benz magyar 139
3. Jochen Hahn IVECO német 135
4. Stephanie Halm MAN német 133
5. Antonio Albacete MAN spanyol 109
6. Gerd Körber IVECO német 78
7. Sascha Lenz MAN német 74
8. José Rodrigues MAN portugál 40

9.

André Kursim Mercedes-Benz német 35
10. David Vrsecky Freightliner cseh

28