Még idén új modellel bővül az IVECO Stralis kínálata. Az X-WAY a könnyűterepes tehergépkocsik között hoz újat, sőt, kiemelkedőt – ahogy azt az IVECO újdonságai között már megszokhattuk.

Spanyolországban, az IVECO madridi gyárában mutatták be a márka vadonatúj modelljét. A Stralis X-WAY, az IVECO új könnyűterepes tehergépkocsijának különlegessége a kategóriájában legnagyobb hasznos teherbírás és a fejlett üzemanyag-hatékonysági technológia. Az X-WAY a Trakker legendás alvázmerevségét ötvözi az IVECO legfejlettebb távolsági közúti teherautói – például a legújabb XP – kényelem és teljesítmény terén nyújtott valamennyi előnyével. Az új IVECO Stralis X-WAY hivatalos nemzetközi bemutatója a november 21. és 25. között a Lyon Eurexpo területén nyitva tartó 14. Solutrans városi és közúti fuvarozási szakkiállításon lesz.

Az új IVECO Stralis X-WAY szeptembertől kapható

 

Nem csupán marketingfrázis, hogy ismét kiemelkedőt hoz az IVECO az új Stralis X-WAY „személyében”, hiszen a Super Loader (SL) változat 8×4-es, fülke-alvázas kivitelének saját tömege csupán kilenc tonna, ami a legkisebb az iparágban. Ez pedig azt jelenti, hogy az X-WAY kategóriája legnagyobb hasznos teherbírású tagjaként érkezik a piacra. Egészen pontosan szeptembertől rendelhető Európában az újdonság, amelynek motorkínálata háromféle, 9, 11 és 13 literes összlökettérfogattal érkezik majd. Erőforrásain túl egyéb műszaki megoldásaiban is alkalmazkodik az új X-WAY a különféle speciális és építőipari fuvarfeladatokhoz. Ilyen a károsanyag-kibocsátás és a tüzelőanyag-fogyasztás mellett a karbantartási költségeket is mérséklő Hi-SCR kipufogógáz-utánkezelő technológia, amely nem igényel EGR-rendszert és álló helyzetben végzett kényszerregenerációt. Ráadásul a fajlagos teljesítményt csökkentő EGR-rendszer kiküszöbölése a hasznos teherbírás szempontjából is előnyös, hiszen könnyebbé teszi a járművet.

Természetesen a 2018-as Nemzetközi Év Tehergépkocsija díj pályázói közé is „feliratkozott” az új IVECO Stralis X-WAY

 

Károsanyag-kibocsátási és gazdaságossági szempontból egyaránt további előnyöket tartogat az új X-WAY modellekben például a HI-CRUISE (domborzathoz előrelátóan igazodó sebességszabályzás) és a SMART Auxiliaries (intelligens segédberendezések). Az ezekkel is ellátott közúti Stralis XP tehergépkocsik üzemanyag-fogyasztása összességében 11,2 százalékkal csökkent – a világ egyik vezető műszaki szolgáltató szervezete, a TÜV SÜD által tanúsítottan. A gazdaságosságot célzó fejlesztések mellett a személyre, illetve munkafeladatra hangolt további lehetőségek is az új X-WAY leendő vevőinek rendelkezésére állnak. Ily módon készül majd nyerges vontató és fülke-alvázas változat, különböző tengelyekkel, felfüggesztésekkel, motorokkal és sebességváltókkal, Hi-Traction hidraulikus elsőkerék-hajtással, motorra és sebességváltóra szerelt mellékhajtások széles választékával, közúti vagy terepes minősítéssel. A sofőr kényelméről AD (Active Day) rövidfülke alacsony tetővel, AT (Active Time) hálóhelyes fülke alacsony vagy középmagas tetővel, vagy a kimagasló kényelmet nyújtó AS (Active Space) hálóhelyes fülke gondoskodhat.

A vadonatúj Stralis X-WAY könnyűterepes tehergépkocsi az IVECO World Class Manufacturing (WCM – Világszínvonalú Gyártás) aranyéremmel kitüntetett madridi gyárának díjátadó ünnepségén debütált