Vitathatatlan, hogy a magyarországi személyszállítással foglalkozó vállalatok számára a BUSEXPO a legfontosabb és legrangosabb kiállítás és szakmai fórum, ahol idén az EVADYS, az URBANWAY FULL HYBRID és az IVECO COMPACTO2 típusokat mutatta be standján a DanubeTruck Magyarország Kft.

Idén tavasszal immár ötödik alkalommal rendezték meg a BUSEXPO szakkiállítást és az ezzel egybekötött konferenciát a zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai központ területén. Az eseményre ennek a jubileumi alkalomnak megfelelően készült a DanubeTruck Magyarország Kft, az IVECO BUS magyarországi importőre is. A három kiállított autóbusz mindegyike különlegességnek számít a saját nemében.

Az ügyfelek és érdeklődő látogatók most először találkozhattak itthon az EVADYS autóbusszal, amelynek magyarországi premierjét a BUSEXPO rendezvényre időzítette a DanubeTruck. Az új busz ideális regionális és belföldi menetrend szerinti járatokra, illetve megfelel a helyi és közepes távolságú turista-különjárati feladatok ellátására is.

Az IVECO másik újdonsága, az URBANWAY FULL HYBRID autóbusz tökéletes megoldás városba, hiszen a környezettel szemben igazán kíméletes. A busz nagyobb utaskapacitást kínál elődjénél, az utasokat elbűvöli majd a kényelmes, világos és csendes utastér. Mindezek mellett üzemeltetői oldalról is számos előnyt hordoz, hiszen üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is kisebb a hasonló dízelüzemű buszokénál.

Magyarországon készült a harmadik kiállított busz, az IVECO COMPACTO2, amelynek neve arról tanúskodik, hogy immár a típus második generációjánál tartunk. Az IVECO DAILY típus alapjaira épülő 30 személyes autóbuszt a DanubeTruck Magyarország Kft. szerződött gyártópartnere építi. Az új modell nagyobb belsőtérrel, tágasabb csomagtérrel és a frontrész módosításának köszönhetően könnyebb szervizelhetőséggel várja mind az utasokat, mind az üzemeltetőket.
A rendezvényen a látogatókat rendkívüli kíváncsisággal töltötték el a különleges modellek és a műszaki újdonságok, így rengetegen első kézből bizonyosodtak meg az IVECO BUS termékei által biztosított gyors utasáramlásról.