Jochen Hahn két második helyet is szerzett a Hungaroringen a Bullen of IVECO Magirus számára a 2017-es FIA ETRC Magyar Nagydíj futamain

Mogyoród, 2017. augusztus 28.

Lassú és gyors kanyarok kombinációjaként a Hungaroring komoly kihívást jelentett a versenykamionok és pilótáik számára, akik egyaránt színvonalas versenyzői és technikai kvalitásokról tettek tanúbizonyságot. Az FIA ETRC 2017-es szezonjának második felét indító versenyhétvége során a Bullen of IVECO Magirus csapata – azaz a Team Schwabentruck és a Team Hahn – nehéz versenyeken két második helyezést ért el.

Augusztus 26-án, szombaton, kiválóan sikerült időmérőt követően Jochen Hahn – az FPT Industrial által átalakított, különleges IVECO Cursor 13 motorral hajtott – IVECO Stralis 440 E 56 XP-R versenygépével a dobogó második fokát hódította el a nap első futamán. A Gerd Körber vezette Schwabentruck STRALIS XP-R kemény küzdelem után hetedikként ért célba a 16 versenyautó részvételével zajló, látványos futamon.

A nap második versenye, amelyen az első nyolc fordított sorrendben állt rajthoz, lélegzetelállító küzdelmet hozott, igencsak próbára téve a pilóták versenyszellemét és a járművek tűrőképességét. Az ötödik sorból rajtoló Jochen Hahn második helyezése jól érzékelteti az IVECO versenykamion, illetve motorja erejét. Gerd Körber szintén kemény küzdelmet követően nyolcadikként végzett.

Augusztus 27-e, vasárnap, minden résztvevő számára nehéz napnak bizonyult a Hungaroringen, legalábbis a nagy forróság miatt. A hétvége harmadik futamán Jochen Hahn az ötödik helyen végzett, míg Gerd Körber a hatodik pozícióból indulva és átlagos versenyt futva nyolcadikként ért célba.

A fordított rajtrácsú negyedik futam bizonyult a legnehezebbnek, heves küzdelmeket hozva a résztvevők között. Jochen Hahn végül nagy csatában a negyedik helyet szerezte meg.

A csapatok Magyarországról közvetlenül a 2017-es FIA Kamion Európa-bajnokság következő helyszínére, a csehországi Mostba indultak, ahol szeptember 2-3-án álltak rajthoz.

A DanubeTruck Magyarország Kft.

A DanubeTruck Magyarország Kft. az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi importőreként 2014 nyara óta felel a márka hazai jelenlétének biztosításáér t. A közismert teherautók mellett az IVECO BUS autóbuszokat és az ASTRA bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket is forgalmazza. Az elmúlt időszakban a vállalat szolgáltatásainak minőségével és partnerközpontú filozófiájával sikerrel bővítette ügyfélkörét és növelte részesedését. A DanubeTruck Magyarország Kft. elkötelezett híve a fenntartható közlekedési megoldásoknak, ezen belül is a föld- és biogáz alapú technológiáknak. A vállalat sikereit az IVECO kiváló termékportfóliója is támogatja, melynek típusai az elmúlt időszakban a nemzetközi szaksajtó legjelentősebb díjait is kiérdemelték: Truck of the Year 2013: Stralis, Van of the Year 2015: Daily, Truck of the Year 2016: Eurocargo, Coach of the Year 2016: Magellys

www.danubetruck.hu/
info@danubetruck.hu