A német szövetségi közlekedési és digitális infrastruktúraügyi minisztérium bejelentése az energiahatékony és kis CO2-kibocsátású tehergépkocsikra nyújtott új támogatásokra vonatkozóan megerősíti, hogy az ország felkarolja a földgázt, mint a környezetszennyezés egyik megoldását

Az IVECO készen áll segíteni az üzemeltetőknek abban, hogy új pénzügyi forrásokhoz jussanak, és átállítsák flottájukat földgázüzeműre az alkalmazható CNG- és LNG-üzemű tehergépkocsik teljes kínálatával

Az IVECO Natural Power Tour 2018 road show Dortmundból indul, és októberig járja majd Németországot, a CNG-, illetve LNG-üzemű járművek teljes kínálatát bemutatva és tesztvezetési lehetőséget biztosítva

 

Torino, 2018. június 5.

Június 4-én a német szövetségi közlekedési és digitális infrastruktúraügyi minisztérium bejelentette, hogy új támogatásokat nyújt a környezetkímélő tehergépkocsik elterjedésének elősegítésére. Ez azt mutatja, hogy az ország felkarolja a földgázt, mint az útjain tapasztalható környezetszennyezés visszaszorításának egyik megoldását.

Andreas Scheuer közlekedési és digitális infrastruktúraügyi szövetségi miniszter kijelentette: „Szeretnénk segíteni az üzemeltetőknek átállni környezetkímélő tehergépkocsikra. A változás mindenki számára előnyös lesz majd: a fuvarozóvállalatoknak, a környezetnek és a különösen szennyezett utak mentén élő lakosoknak.”

A minisztérium jelentős elköteleződést vállalt ennek az energiaátállásnak a támogatására, és egyedül 2018-ban 10 millió eurót különített el a program finanszírozására, amely legalább 2020-ig tart majd. A támogatási irányelvek a nehézsúlyú fuvarozást helyezik a középpontba 7,5 tonna össztömeg feletti, földgázüzemű tehergépkocsikkal, valamint a különleges elektromos hajtásokat. A támogatás összege 8000 euró a CNG és 12 000 euró az LNG esetében, de legfeljebb 500 000 euró lehet vállalatonként. Ez a legnagyobb összegű támogatás már lehetővé teszi a töltőinfrastruktúra kiépítését, illetve elősegíti vállalatonként 40-60 darab földgázüzemű jármű beszerzését – ez az ideális flottaméret a töltőállomás beruházásának gyors megtérüléséhez.

Az IVECO, amely az áruszállításban a CNG és az LNG használatának az úttörője, az alkalmazható tehergépkocsik teljes körű kínálata révén készen áll segíteni a logisztikai üzemeltetőket, hogy igénybe vehessék az új támogatást. Ezek a járművek már eddig is bizonyítottan rekordot értek el olyan nagy európai logisztikai üzemeltetők flottájában, mint a Perrenot, amely Franciaországban az IVECO STRALIS NP tehergépkocsikból álló flottájával fenntartható fuvarozási szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, köztük a Carrefour, a Casino és az Auchan vállalatnak. További példaként említhető a Transports P. Mendy, amely a Michelin és az Intermarché vállalatnak végez fuvarfeladatokat, Olaszországban az LC3, amely a LIDL és az IKEA vállalatnak fuvarozik, a Maganetti, amely a Nestlé Waters cégnek dolgozik és Spanyolországban az Acotral, amely a Mercadona vállalatnak szállít.

Pierre Lahutte, az IVECO Brand elnöke így nyilatkozott: „A június 4-ei bejelentés egy újabb megerősítése annak, ahogyan az IVECO a fuvarozási ágazat jövőjét elképzeli, ahol a földgázhajtás az az érett technológia, amely már ma életképes és nyereséges megoldást biztosít. Mi az IVECO márkánál már most erőteljesen növekvő piaci igényt tapasztalunk a Natural Power teherautóink iránt, ugyanis egyre több nemzetközi logisztikai üzemeltető választja a földgázt, amikor átállítják a flottájukat, hogy fenntarthatóbbá tegyék a tevékenységüket. Mivel Németország egy jelentős csomópont az úthálózatban, ez a támogatási program a töltőinfrastruktúra bővülésének felgyorsítását is segíti majd. Továbbá tökéletesen összhangban áll a Németországban útjára induló Natural Power bemutatóturnénkkal, amelyet egy mobil LNG-töltőállomás segítségével kivitelezünk majd.”

Az IVECO a CNG- és LNG-üzemű járműveinek teljes kínálatát bemutatja majd az IVECO Natural Power Tour 2018 nevű demonstrációs program keretében, amely egész Németországot bejárja júniustól októberig, lehetőséget nyújtva az ügyfeleknek a gépkocsik tesztvezetésére.

Az IVECO Natural Power modelljei a 3,5 tonnás kishaszonjárművektől az akár 50 tonna szerelvényössztömegű nehéz-tehergépkocsikig terjednek. A DAILY földgázüzemű kínálatában megtalálható a DAILY Hi-Matic Natural Power is, az első, nyolcfokozatú automatikus sebességváltóval ellátott, sűrített fölgázzal üzemelő jármű, amely elnyerte a nemzetközi 2018-as Év Kishaszonjárműve és a 2018-as Év Fenntartható Tehergépkocsija díjat. A középkategóriában az EUROCARGO, vagyis a Tehergépkocsi, amelyet „szeret a város” és a 2016-os Év Tehergépkocsija, 11-16 tonna össztömeg között érhető el Natural Power változatban. Míg a nehézsúlyú fuvarozáshoz az IVECO a STRALIS NP modellt kínálja, amelyet az Egyesült Királyságban az Év Kis Szén-dioxid-lábnyomú Tehergépkocsijának választottak. Ez az egyetlen földgázüzemű tehergépkocsi a piacon, amelyet hosszú távú fuvarozásra terveztek. A Natural Power kínálat összes járműve a kis károsanyag-kibocsátás előnyét nyújtja az üzemeltetőknek, amelyekkel behajthatnak a városközpontokba és forgalomkorlátozással védett övezetekbe, csendes működésük pedig tökéletes az éjszakai munkavégzéshez – mindehhez az alacsony szintű teljes birtoklási költség (TCO) előnyei társulnak. Ráadásul az IVECO a szervizhálózata által is támogatni tudja ügyfelei Natural Power flottáját, amely a legfejlettebb és legtapasztaltabb a CNG- és LNG-üzemű járművek szervizelése terén.

 

További információ:

DanubeTruck Magyarország Kft.
1117 Budapest, Hunyadi János út 6.
Telefon: +36 1 802 8000
E-mail: info@danubetruck.hu
www.danubetruck.hu
www.iveco.hu
http://www.facebook.com/IvecoHU/

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1