Az autóbuszokat az állami iskolák tanulói használják majd és mindegyik jármű rendelkezik a mozgáskorlátozott utasokat segítő mobilülés-technikával (Mobile Armchair Device) is. Az IVECO BUS máris megkezdte a kilencszáz autóbusz leszállítását, amelyek között egyaránt szerepelnek a márka CityClass, WayClass, SoulClass és SeniorClass modellsorozatának tagjai. Ez a világ egyik legjelentősebb megállapodása speciális igényű utasok számára is használható iskolabuszok szállításáról.

London, 2018. június 18.

Az üzlet meghatározó mérföldkő az IVECO BUS latin-amerikai és különösen brazíliai sikeres fejlődésében. A 2014-ben létrejött IVECO BUS kimondottan a régió igényei szerinti tervezésű felépítményezett járművek, valamint járműalvázak teljes körű kínálatával szolgál. Mozgáskorlátozott utasokat segítő műszaki megoldását 2016-ban mutatta be Brazíliában az IVECO BUS (a CNH Industrial N.V. márkája; NYSE: CNHI / MI: CNHI), a berendezés az ülés járművön kívülre emelésével teszi lehetővé az ülésben helyet foglaló, speciális igényű utasok számára a be- illetve kiszállást.

A márka sikeres kormányzati pályázatát követően Brazília Triângulo Mineiro régiójának Patos de Minas városába érkezett az autóbuszok első szállítmánya, ahol a városi járműflotta részeként az állami iskolák tanulóinak szállítására használják őket. „A projekt koncepciója a mozgáskorlátozott utasok kiszolgálására és az üzemeltető számára kínált előnyökre épült, amelyekre az innovatív mobilülés-technika (Mobile Armchair Device) szolgál megoldásul” – emelte ki Humberto Spinetti, az IVECO BUS latin-amerikai régió-igazgatója. „Járműveink nagyban hozzájárulnak a tanulók kényelmes és teljes körű utaztatásához, egyszerre téve lehetővé nagyobb szállítási kapacitást és gazdaságos megoldást a városok számára” – tette hozzá Humberto Spinetti.

A Minas Gerais állam kormányzatának szállított autóbuszok városi és helyközi viszonylatban egyaránt közlekednek majd, minden tanuló számára kényelmet és biztonságot nyújtva fedélzetükön, illetve minőségi személyszállítást biztosítva az állam iskolahálózatában.

 

További információ:

DanubeTruck Magyarország Kft.
1117 Budapest, Hunyadi János út 6.
Telefon: +36 1 802 8000
E-mail: info@danubetruck.hu
www.danubetruck.hu
www.iveco.hu
http://www.facebook.com/IvecoHU/

Lukács Gyula
Autóbuszüzletág-vezető
DanubeTruck Magyarország Kft.
Mobiltelefon: +36 70 436 3529
E-mail: gyula.lukacs@danubetruck.hu

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1