Egy fenntartható alternatív üzemanyagot képvisel az IVECO fejlett Natural Power technológiája, amely a márka teljes típuskínálatához rendelkezésre áll – a kishaszonjárművektől a nehézkategóriás távolsági tehergépkocsikon át az autóbuszokig. Ezt mutatta be az IVECO a 33. Nemzetközi Gázipari Tudományos és Szakértői Szakember-találkozón, amely egy évente megrendezett közép- és délkelet-európai gázipari konferencia és kiállítás Opatija városában, Horvátországban.

Opatija, 2018. május 11.

Részt vett az IVECO a 33. Nemzetközi Gázipari Tudományos és Szakértői Szakember-találkozón. Közép- és Délkelet-Európa legnagyobb gázipari konferenciáját és kiállítását Horvátországban rendezték meg május 9. és 11. között. Az esemény egyedülálló lehetőséget jelentett minden gázipari vállalatnak, és azoknak, amelyek tevékenysége a gáziparhoz kapcsolódik, hogy bemutassák tevékenységüket, termékeiket és műszaki megoldásaikat 600 szakember előtt.

Az IVECO az egyetlen gyártó, amely a földgázüzemű járművek teljes palettáját kínálja: a DAILY Blue Power fenntartható modellcsaládot, mint a 2018-as Év Kishaszonjárművét; az EUROCARGO típust, mint a 2016-os Év Tehergépkocsiját, más néven a „tehergépkocsit, amelyet szeret a város” a Natural Power változatában, amely kis károsanyag-kibocsátásával és csendes üzemelésével tökéletes a nagyvárosi alkalmazásokhoz; valamint a STRALIS NP típust, az „Év Kis Szén-dioxid-lábnyomú Tehergépkocsiját” az Egyesült Királyságban, amely az első, kifejezetten hosszú távú fuvarozásra tervezett földgázüzemű tehergépkocsi.

Az IVECO nagyon korán felismerte, hogy a földgáz a leghatékonyabb alternatív technológia, amely egy érett és megfizethető megoldás a városok levegőminőségi problémáinak enyhítésére, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Jelenleg a földgáz az egyetlen üzemanyag, amely széleskörűen alkalmazható rövid és közepes távlatokban. Az IVECO fejlett Natural Power technológiájának köszönhetően ez az alternatív hajtásmód már ma a valóságot képviseli.

Marko Hodalic, az IVECO Natural Power kelet-közép-európai értékesítési vezetője, előadásában kiemelte:
„A földgázüzemű járművek használatának fontos ösztönzője a fenntarthatóság. Az IVECO Natural Power járművek biometán használatával a CO2-kibocsátás akár 95 százalékos csökkentését is lehetővé teszik, 50 százalékkal kisebb zajszint mellett, továbbá jelentősen mérséklik a teljes birtoklási költséget (TCO) a dízelüzemű járművekhez képest. Mindezek a tényezők szerepet játszanak abban, hogy a földgázüzemű járművek piaci részesedése erősen növekszik az árufuvarozásban. Az IVECO gázüzemű járművei globális választ adnak a klímaváltozásra, a levegőszennyezettségre, a zajra és a kőolajtól való függőségre. Az általunk kínált megoldás már most elérhető, teljesen iparosított technológiájú, biztonságos és megbízható.”

A DanubeTruck Magyarország Kft.

A DanubeTruck Magyarország Kft. az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi vezérképviseleteként 2014 nyara óta felel a márka hazai jelenlétének biztosításáért. A közismert teherautók mellett az IVECO BUS autóbuszokat és az ASTRA bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket is forgalmazza. Az elmúlt időszakban a vállalat szolgáltatásainak minőségével és partnerközpontú filozófiájával sikerrel bővítette ügyfélkörét és növelte részesedését. A DanubeTruck Magyarország Kft. elkötelezett híve a fenntartható közlekedési megoldásoknak, ezen belül is a föld- és biogáz alapú technológiáknak. A vállalat sikereit az IVECO kiváló termékportfóliója is támogatja, melynek típusai az elmúlt időszakban a nemzetközi szaksajtó legjelentősebb díjait is kiérdemelték: Truck of the Year 2013: STRALIS, Van of the Year 2015: DAILY, Truck of the Year 2016: EUROCARGO, Coach of the Year 2016: Magellys, Minibus of the Year 2017: DAILY Tourys, Van of the Year 2018: DAILY Blue Power

E-mail: info@danubetruck.hu
www.iveco.hu