STRALIS X-WAY
NE SZALASSZA EL A FUVARFELADATOT!

A STRALIS X-WAY modellt fuvarfeladat-központú szemlélettel alkották meg, hogy Ön pontosan a követelményeinek megfelelően személyre szabhassa járműve konfigurációját. Megoldásainak és részegységeinek széles választéka, alvázának legendás masszívsága és kialakításának minden részlete egy olyan járművet eredményezett, amely a fuvarfeladatok széles körére konfigurálható – amelyeket majd gördülékenyen teljesít is.

 

A RÖNKSZÁLLÍTÓ

ERŐS A RÖNKSZÁLLÍTÁS KISZOLGÁLÁSÁBAN

A STRALIS X-WAY az Önnek szükséges nagy teljesítményt nyújtja, és ideális megoldásokat kínál a rönkök könnyű felrakodásához, szállításához és lerakodásához.  Kényelmesen szállítja a rönköket erdőkben, közúton és mindenhol egészen az Ön célállomásáig.

 

 

ERŐS MOTOR

A 9, 11 és 13 literes motorokat úgy tervezték meg, hogy a legnagyobb nyomaték-teljesítmény arányt nyújtsák, és kimagasló üzemanyag-hatékonysággal dolgozzanak. A teljes motorválaszték a 10. oldalon található.

 

MASSZÍV ALVÁZ

Legendás merevségű alváz állandó, 7,7 milliméter anyagvastagságú hossztartókkal, valamint 3120 és 6700 milliméter közötti tengelytávolságokkal, amelyek mindenféle méretű farönkökhöz megfelelnek.

 

JÁRMŰKIVITELEK

A háromféle járműkivitel (ON, ON+, OFF) választéka a szabad hasmagasság és a kényelem legjobb egyensúlyát nyújtja Önnek, annak megfelelően, hogy az Ön fuvarfeladatai milyen mértékben igényelnek közúti és terepes közlekedést. ​

 

 

A BETONKEVERŐ

AZ IPARÁGBAN A LEGKISEBB SAJÁT TÖMEGŰ BETONKEVERŐ

A STRALIS X-WAY kitágítja a határokat az egyedülállóan kis saját tömegével. Ez a masszív alvázzal társulva ebben a kategóriában a piac legnagyobb hasznos teherbírását nyújtja a Super Loader (SL) változat számára.

 

 

SUPER LOADER

A Super Loader változat kevesebb mint 9000 kilogrammal az iparágban a legkisebb saját tömeget nyújtja; az akár 400 lóerőt (294 kilowatt) és 1700 newtonmétert szolgáltató kilencliteres motor pedig a kategória legnagyobb fajlagos teljesítményét és nyomatékát kimagasló üzemanyag-hatékonysággal társítja.

 

ELSŐ FELFÜGGESZTÉS

Akár kilenc tonna terhelhetőségű első tengely. Egyetlen parabolikus laprugót alkalmazó felfüggesztés is rendelkezésre áll, amely akár 60 kilogrammal is csökkenti a saját tömeget.

 

MASSZÍV ALVÁZ

​A legendás merevségű alváz az állandó, 7,7 milliméter anyagvastagságú hossztartóival könnyedén elviseli a teljes terhelésű forgó dob okozta rendkívüli igénybevételt. A 6,7 milliméteres hossztartókkal akár 40 kilogrammal is csökkenthető a saját tömeg. ​

 

 

A HORGOS KONTÉNEREMELŐ ÉS A LÁNCOS KONTÉNEREMELŐ

HORGOS KONTÉNEREMELŐ ÉS LÁNCOS KONTÉNEREMELŐ MINDENFÉLE MÉRETŰ KONTÉNERHEZ

A STRALIS X-WAY azt a kimagasló manőverezhetőséget, kompakt külső méreteket, szabad hasmagasságot és vonóerő-átadást nyújtja, amelyre Önnek szüksége van a horgos vagy láncos konténeremelő tehergépkocsijához. A konfigurációk széles választéka rendkívüli rugalmasságot biztosít, hogy a jármű pontosan megfeleljen az Ön fuvarfeladatához.

 

HÁTSÓ LÉGRUGÓS FELFÜGGESZTÉSEK

A légrugós felfüggesztéssel Ön lesüllyesztheti a jármű hátulját konténer fel-, illetve lerakodásakor.

 

JÓ MANŐVEREZHETŐSÉG

A harmadik kormányzott tengely optimalizálja a fordulási kört, kimagasló manőverezhetőséget biztosítva. A tridemtengelyes változatok a 8×2-es és 8×4-es modellek esetében tovább csökkentik a fordulási kör átmérőjét.

 

HIDROSZTATIKUS HAJTÁS

A HI-TRACTION a szükséges vonóerő-átadás mellett nagyobb hasznos teherbírást nyújt Önnek. Ez kisebb tömegű a mechanikus összkerékhajtásnál, valamint a fel- és a lerakodások előtt, illetve után szükséges kapaszkodóképességet biztosítja Önnek.

 

NYERGES VONTATÓ BILLENCS FÉLPÓTKOCSIHOZ

JUTTASSA EL FÉLPÓTKOCSIJÁT BÁRHOVA, AHOVA KELL!

A STRALIS X-WAY nyerges vontatók magabiztosságot adnak Önnek ahhoz, hogy az utolsó kilométerrel, illetve az építési területek nehéz körülményeivel is könnyedén megbirkózzon, amikor kiszállítást végez.

 

 

KÉNYELMES FÜLKE

Kényelmes és biztonságos fülkék minden igény kielégítésére: Active Day rövidfülke, Active Time hálóhelyes fülke vagy Active Space széles, hálóhelyes fülke. A teljes fülkeválaszték a 13. oldalon található.

 

ÜZEMANYAG-HATÉKONY MOTOROK

A 9, 11 és 13 literes motorok a Stralis X-WAY üzemanyag-hatékonysági megoldásaival társítva kimagasló üzemanyag-megtakarítást nyújtanak, amit a TÜV SÜD is igazolt. Tovább részletek a 10-11. oldalon találhatók.

 

HIDROSZTATIKUS HAJTÁS

A HI-TRACTION ​hidrosztatikus elsőkerék-hajtás kisebb tömegű a mechanikus összkerékhajtásnál, ugyanakkor a szükséges vonóerő-átadást nyújtja Önnek, ezáltal a Stralis X-WAY még építési területek könnyebb terepein is tökéletesen használható.

 

A BILLENCS

AZ ÖN FUVARFELADATAIRA SZABOTT BILLENCSEK

A STRALIS X-WAY billencs modellel bárhova eljuthat, ahova csak kell: közúton és terepen, meredek szakaszokon fel és le, göröngyös, kanyargós utakon és szinte jelöletlen ösvényeken a nyílt vidéken át.

 

 

 

HASZNOS TEHERBÍRÁS

Az alvázat úgy tervezték meg, hogy a kategória legnagyobb hasznos teherbírásához is megfeleljen. Az olyan megoldások, mint a légrugós felfüggesztések, valamint az alumínium keréktárcsák és levegő-, illetve üzemanyagtartályok, tovább csökkentik a saját tömeget a nagyobb hasznos teherbírás érdekében. ​

 

JÁRMŰKIVITELEK

Válassza az Ön egyéni követelményeinek megfelelő járműkivitelt: ON, ON+ közúti típusbizonyítvánnyal vagy OFF terepes minősítéssel. További részletek a 8. oldalon találhatók.

 

HIDROSZTATIKUS HAJTÁS

Szállítson nagyobb hasznos terhet az építési területek nehéz terepén, és takarítson meg üzemanyagot a HI-TRACTION rendszerrel: kisebb tömegű a mechanikus összkerékhajtásnál, és a szükséges vonóerő-átadást nyújtja Önnek még a jármű lerakodása után is.

 

 

A DARUS

A DARUS, AMELY MAGASABB SZINTRE EMELI VÁLLALKOZÁSÁT

A STRALIS X-WAY mindenféle típusú daruval felszerelhető, a platós daruktól az emelőkosaras darukig. A STRALIS X-WAY masszívsága és moduláris koncepciója révén a fülke mögé középre vagy a jármű hátuljára is felszerelhetünk darukat a stabilitás csorbulása nélkül.

 

 

 

MASSZÍV ALVÁZ

A legendás merevségű alváz az állandó, 7,7 milliméter anyagvastagságú hossztartóival könnyedén elviseli a daru koncentrált terhelése okozta rendkívüli igénybevételt.

 

HÁTSÓ FELFÜGGESZTÉSEK

A légrugós felfüggesztés nagyobb stabilitást nyújt a járműnek, amikor dolgozik a daru. ​

 

360° KILÁTÁS

A rendkívül nagy látómező kiváló körkörös kilátást nyújt a járműből.

 

A CSATORNAMOSÓ

NAGY TELJESÍTMÉNY MINDEN HELYZETBEN

A STRALIS X-WAY modellt arra optimalizálták, hogy könnyű legyen a csatornamosó felépítmények felszerelése, és hogy minden megoldást biztosítson az Ön igényeinek megfelelően.

 

 

 

HÁTSÓ TENGELY

Válassza a Single Reduction agyáttétel nélküli tengelyt, ha az Ön járműve főként aszfaltozott utakon dolgozik, míg a Hub Reduction agyáttétel ideális a sok megállással és elindulással járó (Stop & Go) feladatokhoz.​​

 

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MELLÉKHAJTÁS

Válasszon az akár 900 newtonméter nyomatékot nyújtó Multipower mellékhajtások vagy a hatalmas, akár 2450 newtonméter nyomatékot szolgáltató szendvicsmellékhajtások kínálatából. A teljes mellékhajtás-választék a 33. oldalon található.

 

TÁRCSAFÉKEK ELÖL ÉS HÁTUL

Nagyobb lassulás kisebb karbantartási költségekkel és mérsékeltebb kopással.

 

 

 Töltse le a STRALIS X-WAY teherjárművet bemutató prospektust!