A bennülők, a rakomány és a jármű biztonsága

A biztonság minden területen alapvetően meghatározó az IVECO számára, a biztonságos járművek fejlesztésétől a globális biztonsági kezdeményezésekkel folytatott együttműködéseken át, egészen a munkatársai számára teremtett munkahelyek biztonságát szolgáló programokig. Ennek során az IVECO a biztonság szolgálatában tevékenykedő hatóságokkal és szervezetekkel is szorosan együttműködik.

Az IVECO nap mint nap olyan járműveket állít elő, amelyek konstrukciójukkal és felszereltségükkel egyszerre szolgálják vezetőjük és utasaik, valamint a közlekedés minden résztvevőjének egészségét és biztonságát. A bennülők, a közlekedés többi résztvevője, a jármű és a rakomány ezen átfogó védelméhez nagyban hozzájárulnak a korszerű biztonsági berendezések. Az IVECO ezen elkötelezettsége a balesetek megelőzését szolgáló megoldásaiban, s a teljes termékpalettáját jellemző fejlett aktív és passzív biztonsági technikák széles körű alkalmazásában is megmutatkozik.

A közlekedés biztonságának növelésében igen fontos szerepet betöltő tényező a járművek gondos és rendszeres karbantartása – ennek jelentőségét az IVECO olyan kezdeményezések, mint például az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization; WHO) „A közúti közlekedés biztonságának évtizede” („Decade of Action for Road Safety”) kampányának támogatásával is kiemelte. E 2011-ben indult akció célja 2020-ra jelentősen mérsékelni, s a lehető legalacsonyabb szinten stabilizálni a közlekedési balesetek halálos áldozatainak számát. Az IVECO a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen támogatja a kampányt, s meggyőződése, hogy csakis közösen bővíthetők a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismeretek és tudatosság a halálos áldozatok számának világméretű jelentős csökkentése szolgálatában.

Az IVECO Dél-Afrikában a FIA „Biztonságos Iskolák” („Safe Schools”) kezdeményezésében is együttműködik a szervezet szakembereivel. A projekt az iskolák környezetét vizsgálva, s a megfelelő számú csillaggal minősítve a sebességkorlátozások és parkolási tilalmi övezetek tekintetében zajló hosszú távú szemléletváltást, illetve a lakosság széles körű oktatását szolgálja.