Jövőképünk: fejlett technika, egyaránt harmóniában a gazdasággal, a társadalommal és a környezettel

Az IVECO célja olyan járművek fejlesztése, amelyek a lehető leghatékonyabban, legbiztonságosabban és a leginkább környezetkímélő módon közlekednek.

A vállalat számára mindenkor kiemelt jelentőségű technikái folyamatos fejlesztése, amelynek fő irányvonalaként a hosszú távú fenntarthatóság és az ügyfélközpontúság szolgál.

A hosszú távú fenntarthatóság kérdése a járművek teljes életciklusának gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi vonatkozásaira, valamint a vállalat környezetére gyakorolt hatásaira összpontosít. Minden kutatási és fejlesztési tevékenység során meghatározó szerepet kap az ügyfélközpontúság, mivel csakis így fejleszthetők ki olyan technikák, amelyek maradéktalanul megfelelnek majd a jövő vásárlói támasztotta elvárásoknak.

E két központi irányelv alapjául az alábbi négy alapvető tényező szolgált:
• Energiahatékonyság – a környezet és az ügyfelek szempontjából egyaránt a legfontosabb kritérium
• Felhasználóbarát technika – a járművek vezetője és utasai számára kínált magas színvonalú életminőség szolgálatában
• Biztonság – a járműben ülők és a közlekedés minden további résztvevője számára
• Biztonság – igen fontos és költségérzékeny tényező, amely a bennülőket, a járművet és a rakományt védő megoldások kifejlesztésére irányul

E négy meghatározó tényező és a két központi irányelv együttesen képezi az IVECO kutatási és fejlesztési tevékenységeinek alapját.