HI-MATIC: KÉNYELMES, TAKARÉKOS, ERŐS

Az első nyolcfokozatú automatikus sebességváltó

 

Új nyolcfokozatú automatikus sebességváltónk formájában a könnyű haszonjárművek és a lakóautók kategóriájának legjobb automatikus működésű váltóművét kínáljuk. Tekintélyes 470 newtonméter maximális forgatónyomatékra méretezve és kapcsolásai elektronikus szabályzásával a HI-MATIC akár 150 kW/205 LE teljesítményig tökéletes megoldás a dinamikus motorok számára. Új automatikus sebességváltónk a legmagasabb igényeket is kielégítő menetkényelem és az optimális teljesítményszint mellett kínált lehető legkisebb üzemanyag-fogyasztás jegyben született.

A hagyományos hatfokozatú konstrukciókénál a HI-MATIC kapcsolásai gyorsabban és pontosabban zajlanak, amelyekhez dinamikus gyorsítási igény esetén mindössze 200 ezredmásodpercet igényel. A különböző fordulatszám-tartományok esetében egyaránt optimális fokozatválasztás eredményeképpen a motor mindenkor optimális tartományban üzemelhet.

Az elektronikus szabályzás az út adottságaihoz illeszkedve kétféle üzemmódot kínál:
• Eco: ez az alacsony fordulatszám-tartományokon végzett, pontosan meghatározott váltások jellemezte program a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és a lágy kapcsolások révén a magas fokú kényelem jegyében működik.
• Power: dinamikus közlekedés a magasabb fordulatszám-tartományon végrehajtott, gyorsabb váltásokkal. A kapcsolási karakterisztika a sofőr stílusához illeszkedve kínál élvezetes vezetést.

HATÁRTALAN VEZETÉSI ÉLMÉNY
• Kategóriája legjobb nyolcfokozatú automatikus váltója a maximális biztonság és kényelem érdekében.
• Minimális üzemanyag-fogyasztás az Eco üzemmód jóvoltából.
• Tíz százalékkal alacsonyabb karbantartási és javítási költségek a hatfokozatú váltókhoz képest.
• Innovatív motorkínálat akár 150 kilowatt (205 lóerő) teljesítménnyel és 470 newtonméter forgatónyomatékkal.

MINDEN KIHÍVÁSRA KÉSZEN ÁLL

Városban: maximális kényelem
Az új HI-MATIC automatikus váltó nyomatékváltó kopóalkatrészt nélkülöző nyomatékváltója magas indulási és menetkényelmet biztosít, ezzel remekül megfelel a városi forgalom kihívásainak. A takarékos 2,3 literes, 77 vagy 92 kilowatt (106 vagy 126 lóerő) teljesítményű motorok minimális üzemanyag-fogyasztást biztosítanak, míg az URBAN felszereltségi csomag a hétköznapi városi forgalomban a lehető legnagyobb biztonságot.

Regionális feladatokra: maximális rugalmasság
Kiemelkedő teljesítményével és a tökéletesen a feladathoz szabott megoldásaival az új Daily HI-MATIC REGIONAL az ideális partner azok számára, akik a hosszú országúti fuvarok során maximális kényelemre vágynak, egy megbízható automatikus váltóra hagyatkoznának.

Nemzetközi szállításhoz: maximális megbízhatóság
Mindazok, akik nagy távolságokat szeretnének pihentető módon megtenni, akik munkájuk során megbízhatóságra és biztonságra vágynak, a kiemelkedő teljesítményű és felszereltségű Daily HI-MATIC INTERNATIONAL modellekben találják meg számításukat.

A HI-MATIC sebességváltó esetében szintén akár 3500 kilogramm össztömegű utánfutó is vontatható. Az emelkedő-asszisztens (Hill Holder) hegynek felfelé is kényelmes elindulást tesz lehetővé. Aki az új DAILY mellett dönt, a kényelem és a teljesítmény olyan szintjét választja, amely a legjobbak közé tartozik e kategóriában.

Műszaki adatok:
Fokozatok száma: 8
Áttételi tartomány: 7,03
Megengedett legnagyobb
szerelvény-össztömeg (kg): 10 500
Max. teljesítmény (kW/LE): 150/205
Max. forgatónyomaték (Nm): 470

 További információ a Hi-Matic sebességváltóról