Ahogyan sok más területen, úgy a hálózatba kapcsolási technológiákban is élenjár az IVECO. Jó példa erre a DAILY BUSINESS UP alkalmazás, amelynek főbb funkcióit és ezek előnyeit David Shepherd skót építési vállalkozó tapasztalatain keresztül mutatjuk be.

David Shepherd az Egyesült Királyságban az első kisiparos, aki elkezdte használni az IVECO új, DAILY BUSINESS UP nevű alkalmazását. Ez közvetlenül, Bluetooth-on keresztül összekapcsolja a táblagépét a 3,5 tonnás DAILY HI-MATIC furgonjával. A kishaszonjárművek körében világszinten is elsőként bevezetett alkalmazás a járműgyártó által beépített bármiféle külön készülék nélkül valósítja meg a fedélzeti hálózatba kapcsolást.

Az alkalmazás különböző funkciói segítségével optimalizálható a vezetési stílus, csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás, megkönnyíthető az útvonaltervezés és számos műszerfali funkció válik elérhetővé. Ezek közül az egyik legfontosabb a Driving Style Evaluation (DSE), azaz a vezetési stílust kiértékelő program, amely valós idejű tanácsokat is ad menet közben, így virtuális személyi oktatóként támogatja a biztonságos és hatékony vezetést.

 

David Shepherd ma már a mindennapos munkavégzéséhez nélkülözhetetlen eszköznek tartja a számos hasznos funkciót kínáló DAILY BUSINESS UP alkalmazást

 

„Az egyik kedvenc funkcióm a kibővített műszerfal, amellyel könnyedén ellenőrizhetem, hogy hogyan üzemel a DAILY. Láthatom az akkumulátor töltöttségétől az olajhőmérsékletig az összes szükséges adatot. A tervezett szervizlátogatásokat is nyomon követhetem az alkalmazással, amely figyelmeztetéseket is küld a karbantartási ütemterv aktuális eseményeiről. A kötelező karbantartások esedékességét visszaszámlálóval jelzi, a szervizelést pedig a helyi márkakereskedő non-stop nyitva tartó műhelye végzi. Ez az egyetlen furgonom, amely nélkülözhetetlen a munkámhoz, így állásidőről szó sem lehet. Korábban egy nap kiesést jelentett, ha a gépkocsimat szervizbe kellett vinnem, most viszont bejelentem a gépkocsimat estére, másnap reggel pedig elhozom” – nyilatkozta David Shepherd.

 

Az alkalmazás navigációs rendszere a jármű pontos méreteit is figyelembe veszi az optimális útvonal megtervezéséhez

 

A rendszer másik fontos funkciója a Sygic professzionális navigációja, amelynek használatával az építési vállalkozó mindig könnyen kiválaszthatja a járműve méreteihez legjobban megfelelő útvonalat, valamint valós idejű forgalmi figyelmeztetéseket is kap. Az alkalmazás továbbá interaktív kezelési kézikönyvet is tartalmaz, megjelenít minden hasznos információt a járműről, márkaszerviz-keresőt biztosít, valamint közvetlen kapcsolatot nyújt az IVECO non-stop országúti segélyszolgálatához.

 

David Shepherd nagy hasznát veszi munkája során a 3,5 tonna össztömegű DAILY furgonja kiváló hasznos teherbírásának

 

„A DAILY BUSINESS UP alkalmazás felbecsülhetetlenül fontosnak bizonyul a vállalkozásomban. Egyetlen gombnyomással megtudhatok mindent, amire csak szükségem van a furgonommal kapcsolatosan, a vezetési stílusom javítására adott tanácsok pedig segítenek csökkenteni az üzemanyagköltségeimet. Annyira megkönnyíti az életemet, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom”– tette hozzá David Shepherd, aki több mint harminc éve dolgozik az építőiparban, és 11 évvel ezelőtt indította el saját cégét. Új épületek felépítésével, felújítással, térkövezéssel és kőmegmunkálással egyaránt foglalkozik.