Idén első alkalommal rendezték meg a Budapest Climate Summit fórumot, amelynek létrejöttét ezüst fokozatú támogatóként a Danube Truck Magyarország Kft. is elősegítette.

Az eseményen Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői és menedzserei, magas rangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, innovatív műszaki megoldások fejlesztői, valamit a terület elismert kutatói vettek részt. Fő céljukként a fenntartható fejlődés hazai és nemzetközi vonatkozásait vitatták meg a 2050-re elérendő klímasemlegességről.

Az IVECO hivatalos magyarországi importőre képviseletében Zákány Zoltán ügyvezető igazgató a „Fenntartható közlekedés” című panelbeszélgetésen szólalt fel meghívott előadóként. Ismertette az olasz gyártó hosszú távon fenntartható közúti fuvarozás jövőjéről alkotott elképzeléseit és beszélt az IVECO Natural Power földgázüzemű haszonjárműveinek széles kínálatáról is.

Az IVECO a gázüzemű járművek területén immár 1996 óta folytat intenzív kutató- és fejlesztőmunkát. Ennek eredményeképpen olyan kiforrott gázüzemű járműveket kínál, amelyek a kommunális szektorban, illetve a helyi és távolsági fuvarozásban megbízhatóságukkal, valamint a kisebb környezeti terhelésű és rentábilis üzemükkel immár évtizedek óta bizonyítanak.

További információ: https://danubetruck.hu/cng-es-lng-hajtassal-a-jovobe/