A 2017. november 21. és 23. között megrendezett CZECHBUSEXPO kiállításon az IVECO BUS standjának sztárja az új Crossway Low Entry 3 Axle, Crossway Low Entry Natural Power és a Daily Electric minibusz volt.

A 14,5 m hosszú, háromtengelyes Crossway új fejezetet nyit az IVECO BUS városi és távolsági buszcsaládja történetében. Az eddig is kiterjedt Crossway család legújabb tagjaként ez a két- és háromajtós változatban elérhető modell a teljesítmény és a költséghatékonyság mintaképe, amely ideális a városokkal és nagyvárosokkal való összeköttetés optimalizálására és a nagy forgalmú útvonalakon való üzemeltetésre.

A Crossway Low Entry Natural Power megjelenésével az IVECO BUS teljessé teszi városi és távolsági buszcsaládját, egyúttal pedig előrelépéseket tesz az alacsony károsanyag-kibocsátású szállítás terén. Az új jármű megjelenése megerősíti a márka pozícióját ideális partnerként a fenntartható szállítás terén.

A 2009-ben bevezetett és azóta folyamatosan fejlesztett Daily Electric minibusz hatékonyságának, sokoldalúságának és az egészen a 100%-ban újrahasznosítható akkumulátorokig terjedő teljes környezetbarátságának köszönhetően számos rajongót szerzett magának.

A Daily Electric minibusz egy olyan egyedi jármű, amely még a legszigorúbb forgalmi korlátozásokkal rendelkező városokban is megállja a helyét. A nulla károsanyag-kibocsátású minibusz ideális a városközpontokban és ingajáratokon való használatra. 100 és 160 km közötti hatótávolságát két vagy három nagysűrűségű nátrium-nikkel-kloridos akkumulátor adja, amelyek nagy teljesítményű ultrakondenzátorokkal vannak felszerelve a jobb teljesítmény és a hosszabb akkumulátor-élettartam érdekében.

A CZECHBUSEXPO kiállításon az IVECO BUS magyarországi importőrét, a DanubeTruck Magyarország Kft.-t Molnár Tamás ügyvezető igazgató és Lukács Gyula autóbuszüzletág-vezető képviselete. Az importőr cég vezetősége mellett közösségi közlekedési vállalatok három vezetője is részt vett, kikkel a szakmai út utolsó napján ellátogattak az IVECO BUS gyárába Vysoke Mytoba.

Az IVECO BUS több mint 3000 főt foglalkoztat gyártóegységét az európai távolsági buszgyártás fellegváraként tartják számon, bronzérmet kapott 2013-ban a WCM (World Class Manufacturing) szerinti auditálás után, amely a gyártási folyamatoknak a világ legszigorúbb szabványai szerinti irányítását biztosító nemzetközi módszertan.

A DanubeTruck szakmai hozzáértése, megbízhatósága és ügyfélközpontúsága nagy hatékonyságot, kiváló színvonalú kiszolgálást, valamint gyors reagálást biztosít ügyfeleinek a szállítási feladataik megoldásához. A DanubeTruck Magyarország Kft. idén útjára indított autóbusz-üzletágának célja a magyarországi autóbuszpiac átalakítása az IVECO BUS márka bevezetésével, valamint hasonló piaci részesedés elérése, mint más európai országokban.