Szakmai előadással járult hozzá az IVECO november 27–28-án Zamárdiban a VOLÁN Szakmai Szimpózium sikeréhez. Az évente megrendezett konferencián a hazai közlekedési társaságok műszaki és fejlesztési vezetői, illetve a járműgyártók és az üzemeltetéssel kapcsolatos beszállítók képviselői vettek részt. Az IVECO BUS képviseletében Lukács Gyula, a DanubeTruck Magyarország Kft. autóbuszüzletág-vezetője tartott előadást „Alternatív hajtásláncok az IVECO-nál, a fenntartható fejlődés érdekében” címmel. Az esemény résztvevői emellett kipróbálhatták az IVECO BUS egy fényűző távolsági autóbuszát is.

Lukács Gyula előadásában kiemelte, hogy az IVECO már több mint 20 éve kínál gázüzemű haszonjárműveket. Így ügyfeleink számára már jó ideje elérhető hatékony, egyben kiforrott és széles körben megfizethető műszaki megoldás az egyre fokozódó légszennyezettségi problémák enyhítésére, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére. Mára az IVECO márka CNG- és LNG-üzemű motorjai immár a teljes kínálat esetében rendelkezésre állnak, így valamennyi alkalmazási területen a dízeljárművek versenyképes alternatívájaként szolgálnak a nagyvárosi személyszállítástól egészen a nehézkategóriájú távolsági fuvarozásig. Emellett a városi személy- és áruszállításra tisztán elektromos hajtásláncú járműveket is kínál a gyártó.

A vállalat autóbuszos üzletágának vezetője továbbá elmondta, hogy az IVECO által is preferált földgáz kiváló lehetőséget kínál a harmonikus átmenetre a biometán és a megújuló energiaforrások használata felé. Ezek segítségével zéró károsanyag-kibocsátási mérleg valósulhat meg – a körkörös gazdasági megközelítésnek ugyanis része a negatív emisszió és a szénmegkötés is, amik ellensúlyozzák a jármű tényleges kibocsátását.

Lukács Gyula végül beszélt az IVECO BUS márka azon megoldásairól, amelyek a fenntartható közlekedés megvalósítását célozzák. Az alternatív meghajtású járművek széles választékának köszönhetően az IVECO BUS az ágazat vezető márkája és a fenntarthatóság elkötelezett éllovasa. A kis szén-dioxid-terhelésű megoldások biztosításával az IVECO BUS az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére törekszik. Az elkövetkező néhány évben a vállalat aktívan folytatja kutatási és fejlesztési tevékenységét azzal a céllal, hogy megszilárdítsa erőteljes elkötelezettségét az energiaátalakítás mellett a legmagasabb szintű kiválóság fenntartásával.

Az IVECO BUS idén egy fényűző MAGELYS távolsági autóbuszt állított ki a konferencia helyszínén, amelyet az első nap végén valamennyi résztvevő ki is próbálhatott. A menetpróba során az utasok és vezetők pozitív tapasztalatokat szereztek, és sokan érdeklődtek a gyártás, valamint a műszaki paraméterek iránt.