Ezúttal Magyarországon söpört be újabb elismerést az IVECO kis ökológiai lábnyommal üzemelő nehéz-teherautója. A STRALIS NP a Camion Truck&Bus magazin olvasói között meghirdetett pályázaton az „Alternatív hajtású haszongépjármű” kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Idén már huszonharmadik alkalommal írta ki a Camion Truck&Bus magazin „Az év haszongépjárműve” pályázatot, amelyen a lap olvasói választják meg a különböző kategóriában induló járművek legjobbjait. A STRALIS NP egy igazán népes mezőnyben versengett, ugyanis az „Alternatív hajtású haszongépjármű” kategóriában a kicsiktől a nagyokig mindenféle méretű jármű indult. Ugyanis a felvétel egyetlen kritériumaként az alternatív üzemanyag szerepelt. A kategóriagyőzelem nem a véletlen műve, hiszen a STRALIS NP számos nemzetközi elismerést tudhat már magáénak, a sajtó képviselőinek és tartós ügyféltesztek során is bebizonyította képességeit. Sőt, Európa-szerte egyre nagyobb számban láthatók az utakon ezek a vontatók. Az ügyfelek számára az egyik legfontosabb előnyt a dízelüzemű tehergépkocsikhoz képest kedvezőbb teljes birtoklási költség jelenti. A különbség akár kilenc százalék is lehet a STRALIS NP javára, amely egyrészt a kisebb üzemanyag-fogyasztásból, másrészt a földgáz kedvezőbb árából adódik. Mindemellett nem szabad megfeledkezni a jármű kisebb környezetvédelmi hatásáról, illetve a teherautó-vezetők számára nyújtott kényelmi és biztonsági felszerelésekről.

A díj ünnepélyes átadásán Zákány Zoltán, a DanubeTruck Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (jobb oldal) és Haviár László, a DanubeTruck Magyarország Kft. nehézgépjármű-értékesítési vezetője (középen) vett részt.