Miután CREALIS In-Motion-Charging sorozatával elnyerte a 2019-es Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjat (Sustainable Bus of the Year 2019), az IVECO BUS ezúttal a helyközi kategóriában, a CROSSWAY Natural Power modelljével szerezte meg e kitüntetést. A márka 2017-ben a Busworld kiállításon már történelmet írt a 2018-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjjal elismert CROSSWAY Low Entry Natural Power járművével. Most pedig ezen újabb kitüntetés jelzi egyértelműen az IVECO BUS a helyközi autóbuszok piaci szegmensében kivívott vezető pozícióját, illetve az energiaátalakulás és az alternatív üzemanyagok iránti elkötelezettségét.

Brüsszel, 2019. október 18.

Miután CREALIS In-Motion-Charging modelljével elnyerte a 2019-es Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjat, az IVECO BUS most a helyközi kategóriában a CROSSWAY Natural Power révén a 2020-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza (Sustainable Bus of the Year 2020) kitüntetéssel folytatja sikereit. A tavaly Franciaországban, az Autocar Expo szakkiállításon bemutatott jármű előnyeit már megtapasztalhatták a közösségi közlekedés specialistái.

A hosszú távú fenntarthatóság egyre fontosabbá válik a szállítási iparágban, és e szakterület vezető márkájaként az IVECO BUS immár teljessé tette földgázüzemű járműveinek kínálatát.

A CROSSWAY Natural Power motorterében a legújabb generációs IVECO CURSOR 9 NP erőforrás dolgozik, és átgondolt konstrukciója a tetőszerkezetbe integrálja a sűrített földgáz tartályait. Ez az egyedülálló, szabadalmaztatott megoldás optimális pozíciójú tömegközéppontot biztosít a fokozott menetstabilitás érdekében, ami a járművezető és az utasok kényelmét is növeli. E megoldásával a CROSSWAY Natural Power a legkisebb külső magasságú jármű a piacon, amely így specifikus korlátozások nélkül is üzemeltethető.

A CROSSWAY Natural Power a dízelváltozatokkal megegyező beszállási lehetőségeket, utaskapacitást és csomagteret kínál. Gáztartályai összesen 1260 liter térfogatával (négy 315 literes tartály) hatótávolsága akár a 600 kilométert is elérheti, és gyors, illetve lassú töltéssel is tankolható. Akárcsak a dízelváltozaté, a CURSOR 9 NP erőforrás teljesítménye is 360 lóerő (265 kilowatt). A tágas utasteret legalább kétméteres belmagasság és poggyásztartó polcok jellemzik.

A 12 és 13 méteres hosszúsággal, illetve LINE és POP kivitelben rendelhető CROSSWAY Natural Power a regionális, megyei és városi közlekedés új alternatívájaként olyan szállítási megoldásokat kínál, amelyek harmonikusan illeszkednek az energiaátalakulási projektekhez. E modell száz százalékban biometán-kompatibilis, így kiváló, az üvegházhatású gázok kibocsátását akár 95 százalékkal csökkentő szénmérleg jellemezheti.

A Hosszú Távon Fenntartható Autóbusz Díj (Sustainable Bus Award) hét európai szakmai magazin – Autobus (Olaszország), Mobilités Magazine (Franciaország), Busfahrt (Németország), OV-Magazine (Hollandia), InfoBus (Lengyelország), Infotrucker (Románia) és Carril Bus (Spanyolország) – képviselőiből álló zsűrije az egymást keresztező hosszú távú fenntarthatósági elvekre összpontosított, különös tekintettel az egyes modellek széles nyilvánosság előtti pozitív imázsának lehetőségeire. Ennek során számos olyan szempontot vettek figyelembe, mint a biztonság, a kényelem, a zajszint, az egyes komponensek újrahasznosíthatósága és a gyártó hosszú távú fenntarthatóság iránti általános elkötelezettsége. A Hosszú Távon Fenntartható Autóbusz Díj zsűrijének döntése a helyközi szegmensben rendelkezésre álló alternatív megoldások széles palettáját is hangsúlyozza.

„A 2020-as Év Hosszú Távon Fenntartható Autóbusza díjjal ismét megerősítjük e piaci szegmensben érett, hatékony és környezettudatos megoldásunkkal elfoglalt vezető pozíciónkat. Azzal, hogy a CROSSWAY Natural Power kapta meg a díjat, a zsűri tagjai is elismerték e modellünk képességeit, igazolva mindazon nagyszámú üzemeltető döntését, akik bemutatása óta már e járművet választották” – kommentálta Stéphane Espinasse, az IVECO BUS márkaigazgatója Brüsszelben, a Busworld kiállítás során tartott díjátadó alkalmával.

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.

 Nagy felbontású fénykép 2.