Április 9-én az IVECO CROSSWAY és CROSSWAY Low Entry Natural Power modell kapta meg a 2021-es Nemzetközi Fenntarthatósági Díjat (International Busplaner Sustainability Award 2021) a földgázüzemű autóbuszok kategóriájában a Busplaner magazintól.

Az üzleti élet, a szakmai szervezetek és a média prominens személyiségeiből álló független szakértői zsűrit meggyőzte az IVECO BUS földgázüzemű alternatív hajtásának teljesítménye. A CROSSWAY és CROSSWAY Low Entry Natural Power helyközi modellek igazi fenntartható közlekedési megoldást képviselnek a környezetkímélő földgázmotorjuknak és rendkívül csendes működésüknek köszönhetően.

Vénissieux, 2021. április 15.

Ötödik alkalommal ítélte oda a Busplaner szaklap a Nemzetközi Fenntarthatósági Díjat. Ezzel a díjjal minden második évben olyan vállalatokat tüntetnek ki a busziparban, amelyek a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi elkötelezettségükkel hozzájárulnak a fenntartható és felelős fejlődéshez.

Kis ökológiai lábnyom

A 360 lóerős, sűrített földgázüzemű (CNG) IVECO Cursor 9 NP motorral felszerelt CROSSWAY és CROSSWAY Low Entry Natural Power modellek kiválóan teljesítenek az akár 600 kilométer hatótávolságukkal, valamint a csökkentett károsanyag-kibocsátásukkal és zajterhelésükkel. Tökéletesen megfelelnek a városi, elővárosi és városközi közlekedésben a környezetkímélő utasszállítás iránti egyre magasabb szintű igényeknek. Földgáz használatával közel nulla a szilárd részecskék kibocsátása, míg a nitrogén-oxidok kibocsátása több mint az egyharmadával kisebb. A zajszint szintén a felével kisebb, kivételesen csendes működést kínálva a járművezetőnek, az utasoknak és a jármű környezetében tartózkodóknak.

Bio-CNG-re készen!

Természetesen a CROSSWAY és a CROSSWAY Low Entry Natural Power buszok a természeti erőforrások megőrzését is segítik, mivel százszázalékosan kompatibilisek a szerves hulladékból előállított biometánnal. Ezáltal a járművek kiváló szén-dioxid-mérleggel rendelkeznek, és jelentősen hozzájárulnak az alternatív energiaforrások használatára való átálláshoz a helyi közösségi közlekedésben. Környezetvédelmi előnyként akár 95 százalékkal is csökkenhet a keletkező üvegházgázok mennyisége.

Intelligens járműkoncepció

A városi és elővárosi használatra tervezett CROSSWAY és CROSSWAY Low Entry Natural Power modellek egyik okosan kitalált jellemzője, hogy a sűrített gázt tároló palackokat a tető szerkezetébe építették be. Ez az egyedülálló, szabadalmaztatott megoldás optimalizálja a járművek tömegközéppontjának helyzetét a fokozott menetstabilitás érdekében. Továbbá ennek a kialakításnak köszönhetően ez a legalacsonyabb jármű a piacon a teljes magasság tekintetében (CROSSWAY: 3455 mm, CROSSWAY LE: 3210 mm). Az alacsonybelépésű (Low Entry) felépítés rendkívül könnyű fel- és leszállást biztosít valamennyi utasnak.

Nagyobb fenntarthatóság a közösségi közlekedésben az IVECO Natural Power autóbuszokkal

Az alternatív hajtású buszok úttörőjeként az IVECO BUS széles termékválasztékot kínál. Ez magában foglalja a DAILY minibuszokat, az URBANWAY buszokat, a CREALIS High Service Level (magas szolgáltatási színvonalú) buszokat, valamint az alacsonybelépésű változatot is kínáló CROSSWAY-családot, amely elnyerte a Busplaner 2021-es Nemzetközi Fenntarthatósági Díját.

„Büszkék vagyunk erre az új díjra, amely megerősíti az IVECO BUS úttörő szerepét és szakértelmét a földgázüzemű autóbuszok terén” – jelentette ki Stéphane Espinasse, az IVECO BUS márkavezetője. „Továbbá az IVECO BUS jelenleg a fenntartható közlekedési megoldások teljes skáláját kínálja, földgázüzemű, hibrid elektromos és tisztán elektromos hajtással, hogy a lehető legjobban megfeleljen a közösségi közlekedési hatóságok és üzemeltetők minden egyes elvárásának.”

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.

 Nagy felbontású fénykép 2.