Öt évre szóló megállapodást kötött a CNH Industrial a digitális tevékenységét segítő digitális központok globális hálózatának kialakítására.

London, Milánó, New York, 2020. november 30.

Együttműködésbe kezdett az Accenture (NYSE: ACN), a Microsoft (NASDAQ: MSFT) és a CNH Industrial (NYSE: CNHI / MI: CNHI), hogy közösen segítsék elő a termelőeszközöket gyártó vállalatot digitális szakértelme bővítésében, illetve a hálózatba kapcsolt „okostermékek és -szolgáltatások” fejlesztésében. A program szerves része a CNH Industrial digitális átalakulási kezdeményezésének, amelynek célja a vállalat forgalmának növelés, a digitálisan képzett munkaerejének kiépítése és a hosszú távú fenntarthatóságának fokozása. Az ötéves együttműködés legfontosabb eleme digitális központok – Brazíliára, Európára, Indiára és az Amerikai Egyesült Államokra kiterjedő – globális hálózatának kialakítása. E centrumokban a három vállalat együttműködésben dolgozhat olyan digitális szolgáltatások tervezésén, elindításán és működtetésén, amelyek még intelligensebbé, funkcionálisabbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá teszik a CNH Industrial márkáinak termékeit.

A hálózatba kapcsolt haszonjárművek számos szakterületen kínálnak majd új szolgáltatásokat és funkciókat. Ezek közé tartozik a számítógép-támogatású mezőgazdasági termelés, a prediktív karbantartás, a továbbfejlesztett flottakezelés és a „zöld” szállítmányozás is. A CNH Industrial ügyfelei tevékenységének hosszú távú fenntarthatósága szolgálatában adatalapú digitális szolgáltatások széles körének fejlesztését is tervezi. Ilyen például a mezőgazdaság terméshozamának növelése, valamint gazdaságosabb járművek és fejlettebb flottakezelés a szállításban. Korábbi, termékértékesítésen alapuló üzleti modelljének új digitális szolgáltatásokkal tervezett kiegészítésével a CNH Industrial jelentős bevételnövekedést kíván elérni.

Az Accenture a Microsofttal közösen alapított Avanade vegyesvállalatával együttműködésben digitális szolgáltatások egész sorát tervezi, valósítja meg, teszteli és méretezi majd új, hálózatba kapcsolt termékek támogatására, amelyek innovatív technikákat alkalmaznak. Ezek közé tartozik például a fejlett analitika, a mesterséges intelligencia, a tárgyak internete és a felhőalapú számítástechnika. Az Accenture tervezi, irányítja és koordinálja majd a digitális központok tevékenységét, emellett a CNH Industrial digitális gyárüzemi modelljének kialakítását is segíti. Továbbá lehetőséget, eszközöket és képzett erőforrásokat is biztosít a CHN Industrial számára digitálisan képzett szakértői csapatai globális kiépítéséhez. A középpontban a termékfejlesztés gyorsasága és az innovációs idő jelentős lerövidítése áll. A munka az Accenture Industry X innovációs hálózatát is kihasználja, amely a startupcégek gondolkodásmódját gyors prototípus-készítéssel, kiszállítással és termelésnöveléssel ötvözi. Ez a megoldás már igen rövid idő alatt skálázható termékekké és megoldásokká alakítja az egyes ötleteket.

„Örömmel veszünk részt ebben az együttműködésben, segítve a CNH Industrial innovációját és digitális átalakulását, ami különösen is fontos egy olyan időszakban, amikor minden iparágat mélyen érintett a világjárvány” – hangsúlyozta Axel Schmidt, az Accenture rangidős ügyvezető igazgatója, aki a vállalat globális autóipari tevékenységét vezeti.

Teodoro Lio ügyvezető, az Accenture európai autóipari vezetője és a CNH Industrial iránt felelős globális ügyfélkapcsolati vezető hozzátette: „Ez újabb példája annak, hogyan működünk együtt ügyfeleinkkel. Támogatjuk őket az előttük álló átalakulásokban és tapasztalatainkat is felhasználjuk a változások elősegítésében, illetve új értéket tárunk fel valamennyi érdekelt félnek.”

A Microsoft már 2018 óta dolgozik a CNH Industrial digitális átalakulásán. A vállalat továbbra is biztosítja ágazati szakértőit, digitális tanácsadóit és konzultációs szolgáltatásait az új, hálózatba kapcsolt termékek kifejlesztése és megalkotása szolgálatában. A projekt egyaránt kihasználja a közelmúltban bejelentett globális kezdeményezéseket a digitális szaktudás, a hosszú távú fenntarthatóság és a mesterséges intelligencia innovációs területein, valamint a Microsoft Azure platformon.

„Büszkén jelentjük be a CNH Industrial és az Accenture stratégiai partnerünk közreműködésével folytatott hosszú távú együttműködésünk e mérföldkövét. A jelen gazdasági visszaesés közepette, illetve a haszonjárművek szektora számára ebben a kritikus időszakban a hálózatba kapcsolt szolgáltatások ökoszisztémájának kifejlesztését támogatva működünk együtt a CNH Industrial vállalattal. Ezzel korszerűsítjük a CNH Industrial márkák ügyfeleinek napi tevékenyégét, illetve hozzájárulunk az ipar hosszú távon fenntartható növekedéséhez” – emelte ki Marco Giletta, a Microsoft Italy globális autóipari üzleti igazgatója. „Az összes szereplő szoros együttműködésével a leginnovatívabb technikai platform és szakmai ismeretek állhatnak a CNH Industrial rendelkezésére, akárcsak a digitális projektek indításának lehetősége, ezzel is elősegítve a vállalat digitális átalakulását.”

A CNH Industrial a Microsoft és az Accenture közötti jól megalapozott kapcsolat előnyeit élvezheti. A két vállalat ugyanis immár több mint két évtizede dolgozik szorosan együtt, hatékonyan segítve a különböző szervezeteket a szakterületükön felmerülő nehézségek leküzdésében és az átalakulásban.

„A digitális központok létrehozása azon stratégiánk egyik alappillére, amely mentén a CNH Industrial fizikai termékek gyártójából új, immár digitálisan megszülető és hálózatba kapcsolt termékek és szolgáltatások szállítójává léphet elő” – fejtette ki Andreas Weishaar, a CNH Industrial vezető stratégiai, tehetség-, információs és kommunikációs, valamint digitális tisztje. „Az elkövetkező öt év során integráltan és tettre kész módon működünk együtt az Accenture és a Microsoft vállalatokkal e digitális gyárak felépítésében és üzemeltetésében. Ez egyaránt kedvezően hat majd az ügyfelek, a márkakereskedők, a helyi közösségek és a környezet számára. Termékeinkkel párhuzamosan a vállalati kultúrát is folyamatosan alakítjuk. Csapatunk további erősítésével jelentős értéket teremtünk, valamint új digitális szolgáltatásokkal integráljuk hagyományos üzleti modelljeinket és kedvező hatást fejtünk ki a globális hosszú távú fenntarthatóságra.

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.