Mivel a koronavírusos megbetegedés veszélye mindenki magán- és szakmai életét befolyásolja, egyre komolyabbá válik a humanitárius kihívás. E nehéz időkben az IVECO támogatja azon helyi közösségeket, ahol maga is működik. Többek között fáradhatatlan munkával és nyílt párbeszéddel segít, hogy ügyfelei és járműveik továbbra is betölthessék az ellátási lánc zavartalan működésének biztosításában betöltött fontos szerepüket.

Torino, 2020. április 27.

Európa-szerte számos helyi kezdeményezést támogat az IVECO a világjárvány által felvetett kihívások kezelésére. Amint Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke kijelentette: „Az IVECO a világ egyik legnagyobb teherautó- és autóbuszgyártójaként tudatában van társadalmi felelősségének. Járműveink kritikus fontosságú áruk szállítását biztosítják és világszerte segítik a helyi közösségek védelmét, valamint támogatják a globális élelmiszer-előállítást és a létfontosságú infrastruktúra kiépítését. Továbbra is közösségeink oldalán állunk, hogy támogathassuk őket – mivel csakis együtt vagyunk megállíthatatlanok”.

Romániában az IVECO bemutatójármű-flottájának használatát ajánlotta fel a hatóságok számára. Az első három tehergépkocsit a Román Vöröskereszt számára szállították ki, kettőt mélyhűtő-, egyet pedig orvosi felszerelések szállítására szolgáló hőszigetelt felépítménnyel. A járművek közül kettő sűrített földgázzal (CNG) üzemel, az ENGIE Romania földgázszolgáltató pedig felajánlotta, hogy mindaddig díjmentesen látja el őket üzemanyaggal, amíg a Vöröskereszt használatában állnak. A negyedik gépkocsit a Galaci Közösségi Csoport rendelkezésére bocsátották, a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek számára biztosított élelmiszer és egészségügyi cikkek szállítására.

Spanyolországban az IVECO gyárai 3D-nyomtatóikat használják arcvédő pajzsok előállítására, s egy hét alatt több mint 400 darabot szállítottak ki a kórházak, a helyi Vöröskereszt, idősotthonok és a rendőrség számára. Az IVECO Spanyolország ezenkívül Madrid és Kasztília és León regionális kormányzatainak is adományozott egyéni védőeszközöket, például maszkokat és kesztyűket. Az legutóbbi szállítmányban mindegyik gyár 1600 darab sebészi maszkot és 200 darab FFP2 védelmi osztályú arcmaszkot adományozott.

Olaszországban az IVECO öt DAILY kishaszonjármű 2020. november végéig tartó használatát ajánlotta fel a Vöröskereszt piemonti irodájának. A járműveket megfelelően előkészítve és fertőtlenítve bocsátották rendelkezésre a koronavírus terjedésének visszaszorítására. Az IVECO emellett a „Soccorso dell’Ordine di San Giovanni in Italia” (Sezione di Ciriè) nonprofit johannita segélyszervezet tevékenységét is három jármű díjmentes használatával támogatja.

Finnországban az IVECO a Helsinki Egyetemi Kórháznak ajánlotta fel egy vadonatúj IVECO DAILY mentőautó használatát az elkövetkező három hónapra, amely koronavírusos betegeket szállít a kórházba.

Végül pedig az ellátási lánc fenntartásán dolgozó hivatásos szállítmányozók támogatására a márka valamennyi hivatalos márkakereskedője és márkaszervize a rendelkezésükre áll. Az IVECO szerviztechnikusai és szerelői azon dolgoznak, hogy a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást biztosítsák az ügyfelek számára. Amikor csak lehetséges, telediagnosztikát és távoli javításokat végeznek az IVECO S-WAY és új DAILY modelleken, felesleges állásidő vagy a műhely felkeresése nélkül is úton tartva a járműveket. Az egészségügyi előírások szigorú betartásának biztosítása érdekében az IVECO azt ajánlja ügyfeleinek, hogy ha nem sürgősségi munkáról van szó, egyeztessenek időpontot a legközelebbi műhellyel, és a műhelyek a lehető leggyorsabban válaszolnak megkeresésükre. Az ilyen típusú javítások esetében az IVECO Assistance nonstop műszaki segélyszolgálatán keresztül szolgálja ki ügyfeleit.

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.

 Nagy felbontású fénykép 2.