Szoros verseny eredményeként a Van Fleet World magazin az IVECO DAILY típust tüntette ki a 2021-es Év Könnyű-tehergépjárműve (2021 Light Truck of the Year) címmel a 3,5–7,5 tonnás kategóriában.

Torinó, 2021. március 17.

Újabb tollat tűzhet a kalapjára: az IVECO DAILY ismét bizonyította páratlan rugalmasságát a 3,5–7,5 tonna össztömegű járművek kategóriájában a Van Fleet World magazin 2021-es Év Könnyű-tehergépjárműve (2021 Light Truck of the Year) díjának elnyerésével. A Fleet World lapcsalád évente megrendezett Nagy-Britanniai Flottadíjak (Fleet World Great British Fleet Awards) díjkiosztó ünnepség a flottaágazat kiválóságait ünnepli, a díjakat pedig a kiadvány szakértői testülete ítéli oda. Az IVECO DAILY másodszor aratott győzelmet ebben a kategóriában, első alkalommal 2019-ben tüntették ki.

„A 3500 és 7500 kilogramm közötti össztömeg-kategória a piac kicsi, de jelentős szegmense, ahol erős a versengés. A DAILY a legszélesebb össztömegtartományt kínálja a kategóriában. Dízel- vagy földgázüzemű motorokkal, kézi vagy automatikus sebességváltóval, valamint számos karosszériamérettel, illetve felépítményezési és átépítési lehetőséggel elérhető” – indokolta a döntést a Van Fleet World szerkesztője, John Kendall. „Ez az egyik legrugalmasabb járműtípus a kategóriájában. A 2019-ben korszerűsített DAILY új vezetéstámogató rendszerekkel és számos hálózatba kapcsolhatósági lehetőséggel áll rendelkezésre. Tavaly év végén az IVECO ismét bevezette a DAILY Driveaway járműátépítési programot, és 2021-ben további újdonságokkal bővíti majd a kínálatát.”

Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke így nyilatkozott: „Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a DAILY típusunkat másodszor tüntették ki ezzel a díjjal. Ez egy egyedülállóan sokoldalú jármű, amely kiemelkedő vezetési élményt nyújt. Korszerű összeköttetési megoldásai a nagymértékben személyre szabott szolgáltatások új világát tárják fel. Fő célja a flottatulajdonosok és -menedzserek segítése vállalkozásuk hatékony, fenntartható és nyereséges működtetésében. Ez valóban egy teljes körű fuvarozási megoldás, amely valamennyi flottatulajdonos egyedi követelményeinek is képes megfelelni.”

Az IVECO DAILY a legátfogóbb választékot kínálja a piacon, amely a szokványos 3,5 tonna össztömegtől a középkategóriás tehergépkocsikkal versengő 7,2 tonna össztömegig terjed. Elérhető zárt és két üléssoros, duplafülkés zárt furgonként, fülke-alvázként, duplafülkés alvázként és fosztott alvázként, hátsókerék-hajtással és mindent legyőző összkerékhajtással. Így jóformán bármilyen feladatra összeállítható a megfelelő jármű. A tengelytávolságok széles választékával a zárt furgonok rakterének térfogata 7,3 köbmétertől az igen tágas, kategóriaelső 19,6 köbméterig terjed.

A masszív létraalvázra épített DAILY akár 4,9 tonna hasznos terhet, illetve rendkívül sokféle felépítményt is magára vehet, miközben személyautós vezetési testhelyzetet és maximális kilátást kínál. A hatfokozatú kézi vagy a lágyan működő, nyolcfokozatú HI-MATIC automatikus sebességváltóval készülő DAILY sokféle mellékhajtással is felszerelhető. Mozgatásáról pedig hatékony motorok választéka gondoskodik – a 2,3 literes F1A dízelmotor 136 és 156 lóerős változatot kínál, míg a 3,0 literes F1C 180 és 210 lóerős kivitelben áll rendelkezésre. A sűrített földgázzal (CNG) üzemelő  erőforrás a dízelekével vetekedő, 136 lóerő legnagyobb teljesítményt nyújt, kompromisszumok nélkül megfelelő teljesítményt biztosítva városi feladatokhoz.

A 2019-ben korszerűsített DAILY megújult elejét vadonatúj, méhsejtmintázatú hűtőrács, három részből álló lökhárító és extrafelszerelésként teljes egészében LED-technikájú fényszórók jellemzik. A vezetőfülkében az új, kisebb kormánykerék és a kiváló minőségű műszerfal az ismétlődő mozdulatoktól megkímélő, elektromechanikus rögzítőfékkel és az új, 7 col képátlójú HI-CONNECT információs és szórakoztatórendszerrel társítható. Ez DAB digitális rádiót, valamint Bluetooth-, Apple CarPlay- és Android Auto-funkciókat is kínál. A gyári navigációs rendszer pedig a TomTom LIVE aktuális közlekedési információk figyelembevételével segít időt megtakarítani, valamint a jármű méret- és tömegadatainak megfelelően tervezi az útvonalat.

Bármilyen feladatra készen állva, teljes körű fuvarozási megoldásként az IVECO DAILY már 40 éve feszegeti a funkcionalitás határait. Az IVECO tehergépjárműves szemléletmódja az egész termékkínálatát áthatja. Így a DAILY típust ugyanaz a gyorsan reagáló Assistance Non-stop 24/7 országúti segélyszolgálat és márkakereskedői hálózat támogatja, mint a nehéz-tehergépjárműveit. A DAILY üzemeltetői továbbá az átfogó, intelligens javítási és karbantartási csomagok, valamint az IVECO irányítóközpontjával való kapcsolat előnyeit is élvezhetik. Igény esetén ők a színfalak mögött figyelemmel kísérik a jármű által nyújtott teljesítményt, hogy ez alapján tegyenek javaslatokat a vezetési stílus megváltoztatására. Emellett előre jelzik a közeljövőben esedékes szervizigényeket és biztosítják a távolról végzett online szoftverfrissítés előnyeit, hogy mindezekkel csökkentsék az állásidőt és a teljes birtoklási költséget (TCO).

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.