Mára valósággá vált az elektromos mobilitás az IVECO BUS és rorthais-i (Franciaország) gyára számára, ahol az összes itt gyártott változatot beleértve elkészült az ötszázadik autóbusz. A jubileumi 12 méteres E-WAY modellt a Keolis Pays d’Aix üzemelteti majd az Aix-Marseille-Provence agglomerációs hálózatban, és része a 2024 végéig leszállítandó, összesen 46 járműről szóló megrendelésnek.

Vénissieux, 2021. szeptember 24.

Számos közlekedési vállalat és hatóság döntött már az E-WAY modellek mellett. Jó néhány közösségi közlekedési hálózatban üzemelnek Franciaországban, Norvégiában, Hollandiában, Luxemburgban, Ausztriában és Németországban – összesen több mint 13 millió kilométert teljesítve eddig.

Az E-WAY – amelyet Franciaországban a Heuliez GX ELEC néven forgalmaznak – ötszázadik példánya az Aix-Marseille-Provence agglomerációban áll szolgálatba. lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid-akkumulátorai (NMC) éjszakánként egy teljes napi üzemre feltölthetők. E járművek pontosan megfelelnek a Keolis és az Aix-Marseille-Provence városi hatóság igényeinek az energiaátmenet előmozdítása érdekében tett erőfeszítéseik mentén. Emellett nulla helyi károsanyag-kibocsátásukkal és különösen csendes üzemükkel alapvető környezeti előnyöket kínálnak.

Az ötszázadik rorthais-i autóbusz az IVECO BUS e gyárának kulcsfontosságú szerepét hangsúlyozza az európai elektromos autóbuszipar fejlesztésében. Az üzem több mint 20 éve gyárt hibrid-elektromos járműveket és trolibuszokat. Ez szintén a nulla helyi károsanyag-kibocsátású járművek területén szerzett egyedülálló tudását és tapasztalatát igazolja.

„Mérföldkő számunkra ötszázadik E-WAY legyártása. Üzemünk az elektromos mobilitás valódi szakmai központja, egyben a hosszú távon fenntartható közösségi közlekedési rendszerek folyamatos fejlesztésének kulcsfontosságú eleme” – fejtette ki Stéphane Espinasse, az IVECO France elnöke. „Átfogó és egyedülálló autóbusz-portfóliójának köszönhetően az E-WAY termékcsalád az üzemeltetők valamennyi igényének megfelelhet.”

 

 A sajtóközlemény szövege

 Nagy felbontású fénykép 1.