Átadták az IVECO Magyarország telephelyén azt a hét IVECO Dekstra LF38 alacsonypadlós midibuszt, amelyek a jövőben Budaörsön szállítják a helyi utazóközönséget. A HOMM Kft. már 2013 óta üzemelteti a pest megyei település menetrend szerinti ingyenes autóbuszjáratait, és két éve bővíti folyamatosan flottáját az IVECO BUS különböző járműveivel.

Budapest, 2020. július 27.

Prémiumszintű kényelmet kínál a városi utazáshoz az IVECO Dekstra LF38 modell, amely hátul rámpával és kerekesszékes helykialakítással, elöl pedig babakocsik számára kialakított területtel is rendelkezik. A kategóriájában egyedülálló jármű utasait kimondottan vendégváró fedélzet fogadja új, ergonomikus és könnyen ápolható ülésekkel, valamint bőségesebb térkínálattal, a 2-0-2 ajtóképlet pedig gyors utascserét biztosít. A robusztus és megbízható, 180 lóerő teljesítményű, 3 literes F1C dízelmotor erőteljes és hatékony.

A városi buszoknak nemcsak nappal, hanem sötétben is üzemelniük kell, ezért kanyarfényfunkcióval is rendelkező ködfényszórók fokozzák a szűk fordulók és manőverek biztonságát. A jármű LED-technikájú világítótesteket alkalmaz az irányjelzők, a nappali menetfény, a féklámpa, az oldalsó irányjelzők, az oldalsó méretjelzők és a helyzetjelzők funkcióihoz. Ezek hosszú élettartamúak, kis energiafogyasztásúak és rendkívül minimális a karbantartási igényük. Az autóbuszokhoz kétéves, kilométer-korlátozás nélküli teljes körű jótállást biztosít a Danube Truck Magyarország Kft, ezzel is hozzájárulva a kedvező teljes birtoklási költséghez.

„Alvállalkozóként hosszú ideje biztosítjuk Budaörs közösségi közlekedését. Járataink és járműparkunk fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk az utazóközönség igényeire és visszajelzéseire. A csúcsminőséget képviselő, egyedi kialakítású IVECO Dekstra LF38 autóbuszainkkal minden eddiginél kiszámíthatóbb és biztonságosabb szolgáltatást nyújthatunk. Mindezek, és a kedvező üzemeltetési feltételek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ismét az IVECO kínálatából válasszunk” – mondta Homm Károly, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója.

A személyszállítással több mint három évtizede foglalkozó HOMM Kft. mintegy 300 autóbuszból álló járműparkjában jelenleg három darab IVECO DAILY 24+1 fős midibusz, három IVECO Feniks Low Entry és hat IVECO Feniks Intercity modell, valamint a most átadott hét IVECO Dekstra LF38 alacsonypadlós városi midibusz található. A budapesti székhelyű vállalat a jövőben további IVECO BUS típusok beszerzését tervezi.

„A gazdagon felszerelt IVECO Dekstra LF38 autóbuszok igényes kialakítással, teljesen új fejlesztésű utastérrel és takarékos dízelmotorokkal büszkélkedhetnek. A kategóriájában egyedülálló HI-MATIC nyolcfokozatú automatikus sebességváltó rendkívül megkönnyíti a járművezetők dolgát, és a hátsó légrugós felfüggesztéssel együtt különösen kényelmes utazási élményt biztosít. A hegyes-völgyes városba fontos felszereltség a Telma retarder, amely a megbízható és tartós lassulásban remek partnere a hajtásláncnak. Büszkék vagyunk rá, hogy a HOMM Kft. a járművek kiemelkedő tulajdonságai miatt ezúttal is az IVECO márkát választotta, és a most átadott új midibuszokkal együtt immár 19 tagúra bővült partnerünk olasz gyártmányú különítménye” – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

Képaláírás (balról jobbra):

Zákány Zoltán, a Danube Truck Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója;
Tóth Balázs, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója;
Homm Károly, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója;
Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

Galéria:

Az átadott járművek főbb műszaki adatai:

IVECO Dekstra LF38
Alváz típusa IVECO DAILY 70C18 fosztott alváz
Felépítmény típusa Dekstra Bus LF38
Szín RAL 9149
Hosszúság 7860 mm
Szélesség 2200 mm
Tengelytávolság 4350 mm
Magasság (légkondicionáló berendezéssel) 2800 mm
Ajtók szélessége (elöl/hátul) 1000 mm/1200 mm
Ajtóképlet 2-0-2
Ülőhelyek száma 12+2
Állóhelyek száma 22
Összes férőhely 36
Motor IVECO F1C – EURO VI
Összlökettérfogat 2998 cm3
Legnagyobb teljesítmény 132 kW (180 LE)
Sebességváltó HI-MATIC nyolcfokozatú automatikus

Nagy felbontású fénykép 1.

Nagy felbontású fénykép 2.

Nagy felbontású fénykép 3.