Fenntartható fejlődés

A közösségi személyszállítás járműveinek egyik vezető gyártójaként az IVECO BUS a hosszú távon fenntartható technológiák fejlesztését helyezi a középpontba.

Számos, egészen eltérő területen nyilvánul meg az IVECO BUS elkötelezettsége a hosszú távon fenntartható fejlődés iránt: mind nagyobb mértékben támogatjuk a hosszú távon fenntartható mobilitást, miközben csökkentjük a gyártási folyamataink okozta környezeti terhelést. Különböző ilyen irányú kezdeményezéseket indítunk az annak előnyeit élvező helyi közösségek, illetve értékesítési hálózatunk részvételével.

Kulcsfontosságú stratégiánk: minél több autóst meggyőzünk arról, hogy saját járműve helyett kényelmes autóbuszainkat válassza, annál nagyobb mértékben csökkenthető az egy főre jutó zaj- és szén-dioxid-emisszió. A járművek tejes életciklusa során hatékonyan mérsékelni az emberre és a környezetre kifejtett káros hatásaikat – ez az IVECO BUS alapvető célkitűzése. Ennek megvalósítása érdekében a vállalat kutatási tevékenységei során olyan innovatív megoldásokra összpontosít, amelyek termékei újrahasznosíthatóságának növelése mellett szolgálják a károsanyag- és zajkibocsátás mérséklését. Az IVECO BUS a természeti erőforrások hatékony kiaknázásával – különös tekintettel a vízkészletek és az elektromos áram takarékos felhasználására, valamint a lehető legkisebb mennyiségű hulladék előállítására, illetve annak gazdaságos kezelésére és feldolgozására – kívánja jelentősen tovább mérsékelni fejlesztési és termelési folyamatainak a környezetre kifejtett hatásait.

Annak érdekében, hogy gyártási folyamatai mindenkor a lehető legszínvonalasabb eredményt produkálhassák, az IVECO BUS a World Class Manufacturing (WCM) rendszerét, azaz e különösen innovatív japán termelési módszertant alkalmazza, amely a folyamatos fejlesztés filozófiájára épül. Az IVECO BUS 2007 óta folyamatosan minden termelési helyszínét a WCM szellemében szervezte újjá.