URBANWAY CNG

Egyedülálló tapasztalattal rendelkezik az IVECO BUS a sűrített földgázzal (CNG) üzemelő buszok terén, hiszen a gyártó több mint két évtizede fejleszti a kőolajalapú közlekedés alternatívájaként a földgáztüzelésű erőforrásait.

Az Euro VI károsanyag-kibocsátási normának megfelelő legújabb nemzedékű Cursor 8 CNG erőforrásunkat már jól ismerik a közúti szállítási szakemberek. Ez ugyanis ugyanaz az erőforrás, ugyanaz a technológia, amelyet az Euro IV, az Euro V és az EEVelőírások idejében kínált az IVECO BUS. Így az üzemeltetőknek nem szükséges új eszközöket beszerezniük a karbantartáshoz, nem kell szerelőiket tovább képezni.

A rendkívül hatékony, sztöchiometrikus égésfolyamatnak köszönhetően nincs szükség különleges, adalékanyagos kipufogógáz-utánkezelésre, kipufogógáz-visszavezetésre vagy részecskeszűrőre. A sűrített földgázzal üzemelő erőforrás károsanyag-kibocsátási értékei jelentősen az Euro VI határértékek alatt maradnak, különösen a koromrészecskék tekintetében – ez a káros anyag a városközpontokban légúti megbetegedések gyakori okozója. Ráadásul az erőforrás zajkibocsátása és vibrációi is lényegesen kisebbek egy dízelmotornál minden üzemállapot esetén, ez egy hatalmas előny a vezetőnek és az utasoknak, valamint a lakosság számára – különösen éjszaka.

A Cursor 8 CNG tökéletesen működik a hulladékból előállított biometánnal, így az IVECO BUS e járműveivel szén-dioxid-semleges módon, a globális felmelegedést nem befolyásolva szállíthatja utasait. Vagyis ezekkel a járművekkel felelhet meg a lehető leggyorsabban a XXI. századi modern közlekedés kihívásainak a levegőminőség, a klímavédelem és a csendes üzemelés terén anélkül, hogy az autóbuszok alapvető előnyeiről – a sokoldalú alkalmazhatóságról és az alacsony birtoklási költségről – le kellene mondania.

Cursor 8 CNG – nagy tapasztalatú erőforrás
+ 290 lóerő (10,5 és 12 m) és 330 lóerő (18 m) teljesítmény
+ Akár 1300 newtonméter forgatónyomaték
+ Kis károsanyag-kibocsátás, biogáz-kompatibilis
+ Megegyezik az EEV-változattal, így egyszerűen integrálható a flottába