URBANWAY FULL HYBRID

Az akkumulátoros soros hibrid hajtáslánc bizonyult a leghatékonyabb megoldásnak a városi üzemelésben.

Az Euro VI károsanyag-kibocsátási normának megfelelő, alternatív hajtásláncú járműveinek körét egy teljesen új hibrid változattal bővíti az IVECO BUS. Az újdonság mérsékelt emissziót, kisebb zajszintet és növelt termelékenységet biztosít.

Az új, egyszerűsített és könnyített szerkezetű URBANWAY FULL HYBRID nagyobb utaskapacitást kínál, s kényelmes, világos és csendes utastérrel hívogat. A busz egyik legnagyobb erőssége a csendessége: elektromos üzemmódban, amelyet például a megállók környékén aktivál, leáll a dízelmotor, ami csökkenti a vibrációkat, a zajszint pedig 50 százalékkal mérséklődik. Ennek kényelmi előnye azonnal érzékelhető, nemcsak az utasok, hanem a járókelők, a buszra várók és a helyi lakosok számára is – a járművezetőről nem is beszélve, hiszen a nyugodt környezet előnyeit ő élvezi a leginkább és legtovább.

Ráadásul a regeneratív fékezéssel minden lassításnál, fékezésnél és minden lejtőn visszatáplál energiát a busz, amit a későbbi gyorsításoknál felhasznál, így csökkentve az üzemanyag-fogyasztást. Városokban lassú és sűrű forgalom esetén az URBANWAYFULL HYBRID a hagyományos buszoknál akár 40 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztást kínál. A kisebb fogyasztás és tömeg jóvoltából e változat károsanyag-kibocsátása lényegesen kisebb a hagyományos buszoknál: a becslések szerint a szén-dioxid-kibocsátása 33 százalékkal, a nitrogénoxid-kibocsátása pedig 40 százalékkal kisebb egy dízelmotoros busznál.

Soros hibrid hajtáslánc – kiemelkedő hatékonyság
+ Új elektromos üzemmód a megállókba érkezéskor és távozáskor
+ Új gazdaságosságmérő
+ Kiemelkedő üzemanyag-megtakarítás, jelentősen mérsékelt szén-dioxid-kibocsátás
+ Fokozott menetdinamika