URBANWAY

Az Euro VI típuskínálat első tagjaként az URBANWAY a városi autóbuszok új nemzedékét képviseli. Teljesen átdolgozott akadálymentesítési megoldásaival 10,5 méter, 12 méter és 18 méter hosszú változatokban kettő, három vagy négy ajtóval elérhető.

Az autóbusz Tector 7 és Cursor 9 motorjai az exkluzív IVECO HI-SCR Euro VI-technikával rendelkeznek. A busz teljesen új szerkezete a lehető legnagyobb merevséget jelentős tömegcsökkentéssel ötvözi.

Az URBANWAY intelligens dizájnnal, teljesen új fejlesztésű utastérrel és takarékos motorokkal büszkélkedhet. Az erőforrások kialakításának köszönhetően a karbantartási munkák a lehető legkönnyebben és legolcsóbban végezhetők el. Az URBANWAY összetéveszthetetlen stílusa lenyűgöző – a csúcstechnikát intelligens karosszériába csomagolja, s így a mindennapi munkát a lehető legkényelmesebbé teszi.

A hátsó lámpatesteket a karosszériába integrálták a tervezők, ezzel természetes védelmet biztosítanak a fényforrásoknak.

A kanyarodási fény funkcióval is rendelkező ködfényszórók javítják a szűk fordulók és manőverek megvilágítását. A LED-technikájú világítótestek (irányjelzők, nappali menetfény, féklámpa, oldalsó irányjelzők, oldalsó méretjelzők és helyzetjelzők) hosszú élettartamúak, kis áramfogyasztásúak és rendkívül kevés karbantartást igényelnek.

Az URBANWAY utasait kimondottan vendégváró fedélzet fogadja új, ergonomikus és könnyen ápolható ülésekkel, valamint bőségesebb térrel.

Az új URBANWAY mennyezetében a jármű elejétől a végéig kettős LED világítást találunk, amely az utasteret kellemesen egyenletes fénnyel világítja meg. Számos új világítási opcióval a busz belseje az egyéni elképzelésekhez igazítható.

Az URBANWAY a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelel a klímakomfort terén. A rendszer hőmérsékletszabályzása a hatékonyságot, a gyorsaságot és az egyenletességet egyesíti. Az autóbusz teljes klímakoncepcióját átdolgozták a tervezők és az ajtók új szigetelésével tették teljessé, így 50 százalékkal javult a légáramlás a busz belsejében.

Az URBANWAY szigorú normák szerint tervezett műszerfala teljes egészében megfelel az EBSF-szabványoknak, teljesen új kilátást kínál a vezető munkahelyéről és a piacon elérhető legergonomikusabbnak számít. A járművezetők által kedvelt magas üléspozíció nemcsak jól áttekinthetővé teszi a forgalmat és nyugodt vezetési élményt kínál, hanem egyúttal természetes védelemként is szolgál az udvariatlan utasok ellen.

Az FPT Industrial által fejlesztett új Euro VI dízelmotorok két változatban elérhetők: a Tector 7 erőforrás összlökettérfogata 6,7 liter, a Cursor 9 motor hengerűrtartalma 8,7 liter. A kipufogó-végcsövek kívánság szerint a karosszéria alsó vagy felső sarkába is kerülhetnek.

Az URBANWAY Tector 7 változatokat könnyedségük mellett a hosszirányú motorbeépítésnek köszönhető dobogómentes kialakítás és a nagyobb utaskapacitás jellemzi. Az URBANWAY Cursor 9 modelleket a 310, 360 és 400 lóerő jóvoltából kiemelkedő teljesítményszint jellemzi. A 18 méter hosszú csuklós kivitel rendelhető a változó geometriájú turbófeltöltővel rendelkező 400 lóerős csúcsmotorral is, amellyel nagyobb átlagsebesség érhető el. Ezzel az erőforrással a jármű könnyedén megbirkózik még a meredek emelkedőkkel, a hegyi szakaszokkal is.

Az FPT Industrial által kifejlesztett HI-SCR kipufogógáz-utánkezelő rendszer az Euro VI norma által előírt károsanyag-kibocsátási határértékeket könnyedén teljesíti kipufogógáz-visszavezetés nélkül is. Ezzel az URBANWAY különösen városban szerez jó pontokat. Ráadásul e megoldás jelentős előnye a kisebb üzemanyag-fogyasztás és a passzív, kis karbantartásigényű részecskeszűrő.

Tector 7 dízelmotor – nagy hatékonyság
+ Könnyebb, kompaktabb, hosszirányban beépítve
+ Tíz százalékkal nagyobb utaskapacitás az Euro V változathoz képest
+ Nagy teljesítmény, akár 286 lóerő
+ Kis üzemanyag-fogyasztás

Cursor 9 dízelmotor – nagy teljesítmény
+ Akár 1700 newtonméter forgatónyomaték a legmeredekebb emelkedők legyőzéséhez
+ Optimalizált hozzáférés a karbantartás megkönnyítésére
+ Keresztirányú beépítés, ami optimalizálja a hátsó ajtón keresztül az utasáramlást
+ Mérsékelt vibrációk és zajszint

Az URBANWAY számos különböző változatban konfigurálható az alapkiviteltől egészen az igényes BRT-buszig. Úgy specifikálhatja a buszait, hogy azok tökéletesen megfeleljenek az Ön egyéni elvárásainak – a külső megjelenéstől a belső felépítésen és üléstípusokon át egészen a mennyezet és a belső világítás kialakításáig. Az IVECO BUS a fenntartható fejlődés érdekében sűrített földgázzal üzemelő és hibrid változatban is kínálja az URBANWAY család tagjait.