Kiemelkedő biztonság

Robusztus biztonsági rendszerek a terepen való munkavégzéshez

​A TRAKKER fejlett biztonsági rendszereket kínál, például:
• blokkolásgátló (ABS),
• elektronikus fékerő-elosztó (EBL)
• és választható kipörgésgátló (ASR).

Terepjáró üzemmódban kikapcsolhatja az ABS-t, így blokkolásig fékezhetők a kerekek (legfeljebb 15 kilométer/óra sebességig), ami különösen hasznos, ha alacsony tapadású, meredek lejtőn halad. Ha a jármű túllépi a 15 km/h sebességet, a blokkolásgátló rendszer automatikusan visszakapcsol.

ABS: Blokkolásgátló
Az útfelület tapadásától függetlenül mindig megakadályozza a kerekek blokkolását fékezés közben.
A kerekek ABS-érzékelői által küldött jelek pontos információt nyújtanak az egyes kerekek viselkedéséről és reakcióiról fékezés közben. Így az ABS képes azonnal csökkenteni a fékerőt, mielőtt egy vagy több kerék blokkolna. Ha az útfelület lehetővé teszi a határozottabb fékezést, akkor az ABS tovább növeli a fékerőt a tapadási határértékig.

EBL: Elektronikus fékerő-elosztó
TRAKKER járművekben az EBL rendszer a terhelésnek megfelelően optimalizálja a fékerőt.
Az ABS-érzékelők jelei minden szükséges információt biztosítanak az egyes kerekek viselkedéséről és reakcióiról fékezés közben.
Így kiszámítható a terhelés első és a hátsó tengelyek közötti aktuális eloszlása, és valós időben meghatározható az egyes tengelyek féknyomása a pillanatnyi helyzetnek megfelelően.

ASR: Kipörgésgátló
Az ASR az ABS rendszerrel azonos jelek segítségével akadályozza meg a hajtott kerekek kipörgését és javítja a tapadást gyorsítás közben.
Az ASR elektronikus vezérlőegysége:
• optimalizálja a jármű stabilitását,
• megakadályozza a hajtott kerekek kipörgését,
• csökkenti a gumiabroncsok kopását.