Megbízhatóság: modern sebességváltók

Kiemelkedően megbízható és hatékony sebességváltók.

TRAKKER kézi kapcsolású sebességváltói 16 fokozatú ZF egységek.
​A sebességváltókat a jármű feladatához igazították, magas szintű megbízhatóságot, alacsony karbantartási költségeket, valamint nagyobb hatékonyságot és termelékenységet nyújtanak. Használatuk emellett rendkívül egyszerű a kettős „H” elrendezésnek köszönhetően.
A 16 fokozatú mechanikus sebességváltó Servoshift kapcsolássegítő rendszerrel is rendelkezik, amely kényelmesebb vezetést, gyorsabb és pontosabb váltást tesz lehetővé. A pneumatikus rásegítés a felére csökkenti a sebességváltáshoz szükséges erőkifejtést, ráadásul így a sebességváltó kar útja is 40 százalékkal rövidebb.

Eurotronic = kényelem és megbízhatóság
A hagyományos manuális sebességváltók mellett a TRAKKER a műszaki szempontból kiemelkedő EuroTronic automatizált váltóval is rendelhetők, amelyek váltókarját a műszerfalba építették.
Ez számos előnnyel jár, ilyen például a kézi kapcsolású váltónál 60 kilogrammal kisebb tömeg, a kisebb méret, valamint a kevesebb pneumatikus és elektromos csatlakozó. Mivel nincsenek szinkronizálók, a fokozatváltás gyorsabb és biztosabb: a rendszer megakadályozza a helytelen fokozatválasztást és a motor túlpörgetését is. Az EuroTronic automatizált sebességváltó részben automatikus és teljesen automatikus üzemmódban is használható. Az automatikus sebességváltást a terhelés, a forgalmi körülmények és a vezetési stílus alapján számítja ki a rendszer, így optimális gyorsulást, üzemanyag-fogyasztást és kényelmet biztosít.
Ha nehéz körülmények között kell használnia a járművet, amilyen például a terepen való vezetés, a műszerfal egy gombjának megnyomásával kiválaszthatja a terepes üzemmódot, amely megnöveli a nyomatékot és a húzóerőt.