Fenntarthatóság a CNG jóvoltából

 
Természetes megoldás a környezetünk érdekében

Az IVECO tovább bővíti alternatív üzemanyaggal üzemelő termékeinek kínálatát az EUROCARGO Natural Power földgázhajtású változattal.

Az IVECO 1995 óta 13 000 földgázzal üzemelő járművet adott el Európában, ezzel az eredménnyel a márka piacvezető, s egyedüli gyártóként kínálja a földgázhajtású áru- és személyszállító járművek teljes palettáját: könnyű-, közepes- és nehézkategóriájú járműveket minimális környezeti terheléssel, amelyek újraértelmezik a fenntarthatóság fogalmát.

A földgáz a leginkább környezetbarát a kereskedelmi forgalomban kapható üzemanyagok közül: az Európa-szerte üzemelő 3500 töltőállomással ez az egyetlen valós alternatívája a gázolajnak.

Az IVECO földgáztüzelésű motorjait csökkentett NOx-kibocsátás, az ólomvegyületek és az aromás szénhidrogének teljes hiánya, valamint a dízelüzemhez képest 95 százalékkal kisebb részecskekibocsátás jellemzi. Környezeti teljesítménye már most alulmúlja az Euro VI szabvány B és C szakaszainak előírásait.

A földgáz egész Európában lényegesen olcsóbb a gázolajnál, így az ügyfelek az üzemanyagszámlán akár 25 százalékot is spórolhatnak.

Az új EUROCARGO Natural Power 11 és 16 tonna össztömeg közötti változatokban elérhető, hathengeres motorja 204 lóerős és 750 newtonméter a legnagyobb forgatónyomatéka. A motor 9 fokozatú manuális sebességváltóval vagy egy nyomatékátalakítós automatikus váltóval társítható. A konstrukciós szempontból optimalizáltan, az alváz hossztartói mellé elhelyezett gáztartályok jóvoltából nem csökken a raktér mérete vagy a jármű terhelhetősége. A felépítmény elejének pozíciója és a felépítmény maximális méretei nem változnak a dízelmotoros változatokhoz képest. A földgázzal elérhető legnagyobb hatótávolság 400 kilométer.

Az új EUROCARGO Natural Power különösen a városokban mozog otthonosan – kis károsanyag-kibocsátásánakköszönhetően a korlátozott forgalmú zónákba is behajthat, s csendes üzemelése (öt decibellel halkabb a dízelnél) tökéletessé teszi az esti és éjszakai munkavégzésre.