Regenerálás? Köszönöm, nem!

 
Hi-SCR rendszer a fenntartási költségeket és a saját tömeget is csökkenti

Az új EUROCARGO kategóriája egyetlen Euro VI minősítésű járműve, amely egyetlen kipufogógáz-utánkezelő rendszert alkalmaz, amely teljes egészében mellőzi a kipufogógáz-visszavezetést: ez a passzív részecskeszűrős Hi-SCR rendszer, az IVECO exkluzív rendszere.

Ez az innovatív és egyedülálló megoldás egyszerű, könnyű és hatékony kipufogógáz-utánkezelő rendszert eredményez:

A Hi-SCR rendszer:
– Nem igényel túldimenzionált, rendkívül bonyolult hűtőrendszert (és így nem kellett módosítani a jármű szerkezetét).
– Egyszerűbb és kevesebb alkatrészből áll.
– Lényegesen kisebb a tömege a kipufogógáz-visszavezetéses (EGR+SCR) megoldásnál.
– Az EGR+SCR rendszereknél kisebb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé.

A szabadalmaztatott Hi-SCR rendszer a károsanyag-kibocsátás szabályzása során elegendően magas égéshőt biztosít, ami minimalizálja a koromrészecskék arányát. Így a részecskeszűrőben csupán minimális mennyiségű részecske rakódik le, így nincs szükség aktív regenerációra. A kevés megmaradó részecskét a folyamatos passzív regeneráció során semlegesíti a rendszer. Ezzel a kényszerített, aktív regenerációval járó korlátozások így egyáltalán nem szűkítik a típus használhatóságát.

A Hi-SCR így egy alapvető előnyt kínál az ügyfél számára a jármű használata során. A jelentősen megnövelt megbízhatóság mellett, illetve a még városi forgalomban is korlátozások nélküli használhatóság mellett a Hi-SCR rendszer jóvoltából a jármű korlátozás nélkül behajthat az érzékeny területekre, így például repülőterekre, parkolóházakba, természetvédelmi területekre és alagutakba, ahol az aktív regeneráció okozta magas hőmérséklet egyébként veszélyt jelentene.