Új IVECO EUROCARGO: takarékos és erőteljes

 
Akár nyolc százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás

Az új EUROCARGO újabb lépés a hatékonyság fokozásának útján. A Tector 5 és Tector 7 motorok legújabb nemzedékében rendkívül kis viszkozitású motorolajat használunk, amely csökkenti a belső súrlódást, növeli az égésfolyamat hatékonyságát és meghosszabbítja az olajcsere-intervallumokat.

Emellett az összes motorváltozat esetében célzott műszaki optimalizációkat végeztek a mérnökök. Ezek különösen fontosak a csúcsforgalmi időszakban esedékes feladatok során, ahol a versenyképesség az üzemeltetési költségeken múlik, az EUROCARGO igazán itt mutatja meg erősségeit:
– Elektronikusan szabályozott elektromágneses kapcsolású, kétfokozatú ventilátor, amelyet a hatékonyság érdekében és a hűtési igények szerint kapcsol ki- és be a rendszer.
– ECOROLL funkció, amely szériafelszereltség a 12 fokozatú automatizált sebességváltó esetén. Ez kihasználja a jármű lendületét például lejtőn lefelé haladva és automatikusan üresbe kapcsolja a váltót, így a motorfékhatás nem lassítja a járművet. Egy bizonyos minimális sebesség elérésekor a megfelelő fokozatot kiválasztva a hajtásláncot ismét zárja a rendszer. A mozgási energia hatékony kihasználásával hatékonyan csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás.
– Az ECOSWITCH kapcsoló (elérhető minden 6 és 12 fokozatú automatizált sebességváltóval) a fokozatváltási stratégiát és a motorvezérlést optimalizáltan a maximális hatékonyságot biztosító beállításra módosítja. A vezető a kapcsolóval aktiválhatja ezt a funkciót, az EcoSwitch 85 kilométer/órára állítja a sebességhatárolót, kikapcsolja a kick-down funkciót és ilyenkor csak automatikus üzemmódban működik a váltó, nem engedélyezi a manuális fokozatváltásokat.

Az új megoldásoknak (és az új, kis viszkozitású, szintetikus hátsótengely-olaj alkalmazásának) köszönhetően az új EUROCARGOgázolaj-fogyasztása akár nyolc százalékkal kisebb a városi elosztófuvarozás során.