Költséghatékonyság és hosszú élettartam

IVECO nehézkategóriás járművek

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a regionális és hosszú távú fuvarozásban a legfontosabb tényezők az idő és a költségek. Az Ön megrendelői joggal várják el az áru pontosan és épségben történő leszállítását, amihez bizony az eszközeinek a lehető legtöbb időt munkával kell tölteniük. Ehhez megbízható járművek szükségesek, amelyek kedvező költségekkel üzemelnek. Amennyiben mindkét tényezőt maradéktalanul teljesíteni szeretné, válasszon az IVECO kiemelkedő minőségű nehéz tehergépjárművei közül.

Üzemeltetési költségek

Az új STRALIS tervezésénél az Ön vállalatának termelékenységét tartottuk szem előtt, így kiemelkedő figyelmet fordítottunk a teljes birtoklási költségek csökkentésére. Ennek megfelelően törekedtünk az üzemeltetési költségek (üzemanyag-fogyasztás, karbantartás) és az értékcsökkenés minimális szintre szorítására, illetve a flottakezelés hatékonyságának növelésére. IVECONNECT DRIVE és IVECONNECT FLEET rendszereink segítségével folyamatosan nyomon követheti flottája és járművezetői teljesítményét, a kiértékelt adatok alapján fokozhatja a hatékonyságot.

Külső jegyek

Megújult STRALIS termékcsaládunk tagjaival fuvarfeladatai elvégzése mellett költségeit is minimalizálhatja, miközben a járművek vonzó külső jegyeivel vállalata arculatát is erősíti. A légellenállás csökkentését szem előtt tartva megtervezett STRALIS fülke külső formavilágának vonásai még karakteresebbé teszik annak egyedi stílusát. Ráadásul a jelentősen áttervezett vonalvezetésnek köszönhetően rendkívül alacsony légellenállási együtthatóval rendelkezik, ami jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé.

Innovatív hajtáslánc

Az IVECO STRALIS motorjai természetesen teljesítik az Euro VI norma aktuális, C lépcsőjét. A megújult motorok 310–570 lóerő közötti teljesítményt kínálnak, és már kis fordulatszámon is nagy forgatónyomatékot biztosítanak. Az erőforrások gazdaságosságát csökkentett súrlódás, intelligens segédberendezések és alapjárati motorleállítás növeli. A teljesen új 12 fokozatú automatizált váltó nagyobb hatásfokkal működik, széles áttételtartományt kínál és kisebb a karbantartási igénye. Ezenkívül tökéletesen összedolgozik az előrelátó sebességszabályzóval, amely a jármű előtt álló útszakasz domborzata alapján optimálisan vezérli a hajtásláncot az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére. 

Szolgáltatások

Az új STRALIS tehergépjárművekhez az IVECO számos olyan szolgáltatást nyújt, ami növeli járműve értékét, valamint biztonságot ad a hosszú fuvarfeladatok teljesítése alatt. Ügyfeleink rendelkezésére áll többek között az IVECO Elements személyre szabható karbantartási csomag, az éjjel-nappal elérhető telefonos segélyszolgálat, valamint az Európában több mint 3000 telephelyet számláló márkaszerviz hálózat, ám igény esetén flottairányítási szolgáltatásokat és gumiabroncs-menedzsmentet is biztosítunk.

Új IVECO STRALIS NP – földgázüzemű jármű hosszú távú fuvarfeladatokhoz

Amennyiben Önnek az üzemeltetési költségek mellett fontos a környezettudatosság is, akkor az IVECO STRALIS NP a megfelelő választás az Ön számára. A 400 lóerő teljesítményű új STRALIS NP az első, hosszú távú fuvarozásra tervezett gázüzemű jármű. Ugyanolyan teherbírású, mint a vele egyenértékű dízelüzemű teherautók, és az akár 1500 kilométerre elegendő üzemanyaggal képes köztes tankolás nélkül eljutni például Budapestről Párizsba. A földgáz a belső égésű motorok egyik leginkább környezetbarát üzemanyaga, amely jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál: kevésbé terheli a környezetet, nem növeli a globális felmelegedést és zajszennyezés szempontjából is előnyös. Ráadásul a jármű teljes birtoklási költsége akár 7 százalékkal alacsonyabb a dízelüzemű teherjárművekénél. Mindez azért, mert az új STRALIS NP szén-dioxid-kibocsátása legalább 15 százalékkal kisebb, ráadásul a földgáz a legtöbb európai országban jelentősen olcsóbb a gázolajnál.

Az IVECO STRALIS a következő változatokban érhető el:

 • Nyerges vontató és felépítményezhető alvázas teherautó, 18–32 tonna megengedett össztömeggel, illetve akár 44 tonna megengedett szerelvénytömeggel
 • Háromféle motorral, 8 különféle teljesítményű változatban, akár 570 lóerővel
 • Három különböző fülkével:
  • HI-STREET – alacsony tetős, rövid nappali fülkével
  • HI-ROAD – alacsony vagy középmagas tetővel, közepes hálófülkével
  • HI-WAY – magas és alacsony tetővel, prémium hálófülkével
 • 2, 3 vagy 4 tengelyes változatokban

Az IVECO STRALIS termékcsalád tagjai

 • IVECO STRALIS: az ideális megoldás minden kommunális feladatra, városi vagy regionális fuvarozásoz. Veszélyes áruk szállítására is tökéletesen alkalmas, ugyanis különleges műszaki megoldások csökkentik a jármű saját tömegét, illetve teljesíti az ADR-előírások szigorú követelményeit.
 • IVECO STRALIS XP: kifejezetten hosszú távú árufuvarozásra fejlesztettük ki az új STRALIS XP modellt, amely olyan üzemanyag-fogyasztást csökkentő megoldásokat kínál, mint a Smart EGR-rendszer, az optimalizált hátsótengely-áttétel, valamint a kis gördülési ellenállású gumiabroncsok.
 • IVECO STRALIS NP: az új STRALIS NP az első, hosszú távú szállításra tervezett gázüzemű jármű, amely akár 1500 kilométeres hatótávolságot kínál. Biometánnal üzemeltetve 95 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint egy hasonló dízelmotoros jármű!

 

Az IVECO STRALIS termékcsalád tagjairól és a járművek technikai hátteréről a lenti oldalakon tudhat meg további információkat: