ÚJ HÁTSÓ TENGELY

Az új STRALIS teljesen új fejlesztésű hátsó tengelyt kapott, egyszeres áttétellel és optimalizált geometriájú fogprofillal az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében.

Habár továbbra is különböző tengelyáttételek állnak rendelkezésre, az új tengelyt az új STRALIS számára egy különösen fordulatszám-csökkentő, i = 2,47 áttételű kivitelben is kínáljuk, amely adott menetsebesség esetén még kisebb motorfordulatszámot eredményez. Az új hátsó tengely tehát a csökkentett motorfordulatszám révén – különösen hosszú távokon – jelentősen mérsékli az üzemanyag-fogyasztást.

ÚJ ENERGIATAKARÉKOS GUMIABRONCSOK AAA MINŐSÍTÉSSEL

Az IVECO az első gyártók közé tartozik a piacon, amelyek az új, AAA minősítésű, energiatakarékos MICHELIN X® LINE™ Energy™ F, illetve D2 gumiabroncsokat kínálják. A minimálisra csökkentett gördülési ellenállás révén jelentős üzemanyag-megtakarítás érhető el (a jelenlegi X-sorozat abroncsaihoz képest):

  • akár 1 liter/100 kilométer üzemanyag-megtakarítás új abroncsoknál,
  • (átlagosan) 0,5 liter/100 kilométer megtakarítás lehetséges az abroncsok első megújításáig,
  • 1,33 kilogramm CO2-megtakarítás 100 kilométerenként, ami több mint 3,7 tonnát jelent az abroncsok első megújításáig.

Az új STRALIS esetében a hatékony energiatakarékos gumiabroncsokkal akár 1,5 százaléknyi üzemanyag is megtakarítható.

A Michelin energiatakarékos gumiabroncsok a STRALIS minden modellváltozatához elérhetők, az új STRALIS XP esetében pedig a szériafelszereltséghez tartoznak.​​