TECHNOLÓGIA ÉS ÉRTÉKTARTÁS

HI-MUX

A STRALIS elektromos rendszerét teljesen újraterveztük. Ezenkívül új elektronikus egységekkel egészítettük ki, amelyek kímélik az áramforrásokat és még több funkciót nyújtanak.

Az új HI-MUX még megbízhatóbb, nagyobb az adatfeldolgozási kapacitása és lehetővé teszi olyan kényelmi funkciók beépítését, amelyeket egyébként csak egy személyautóban várhatnánk el. A hálózat azt a hatalmas adatmennyiséget is a korábbihoz képest fele idő alatt fel tudja dolgozni, amelyre a GPS-alapú HI-CRUISE rendszernek szüksége van.​

A beépített HI-MUX elektronikus egységek két fizikai vezetéken keresztül, egy közös protokoll segítségével kommunikálnak.

Szerkezete moduláris felépítésű, a nagyobb rugalmasság és könnyebb szervizelhetőség érdekében két részre osztottuk, valamint egy új elrendezésű rendszerbe integráltuk a sűrített levegő-, az üzemanyag- és az AdBlue®-rögzítésekkel, illetve -vezetékekkel. A csövek és vezetékek rendezetten és a futóművek oldalával párhuzamosan futnak, ami megkönnyíti a karbantartást, illetve a javítást, valamint optimalizálja az üzemi élettartamot.​

ÚJ JÁRÓLEMEZ – A FÜLKE MÖGÖTT​

Az új járólemez a praktikusságot és a biztonságot egyaránt szolgálja. A járólemezeken át lehet sétálni az egyik oldalról a másikra – anélkül, hogy csavarok vagy más alkatrészek benyúlnának ide. Ez optimális munkahelyi biztonságot garantál Önnek. Az alumínium és a rozsdamentes acél alkalmazása javítja a korrózióállóságot.

ÚJ, KÖNNYEBB HÁTSÓ FELFÜGGESZTÉS

Az új hátsó felfüggesztés hosszú élettartamú és megbízható – kedvezőbb a tömege, a keresztstabilizátor pedig közvetlenül az alvázkeret alatt helyezkedik el.

Az alkatrészek kialakítása révén 45 kilogrammal csökkent a tömeg – és ez nem befolyásolta hátrányosan a menetstabilitást, illetve a megbízhatóságot. A keresztstabilizátorok kompakt elrendezése nagyobb rámpaszöget eredményezett. Ráadásul az új felfüggesztés korrózióállóbb is.

KÉNYELEM – MAJDNEM OLYAN, MINT EGY SZEMÉLYAUTÓBAN

Az új STRALIS a funkcionalitás és a felhasználóbarát kialakítás terén is kínál egyet, s mást. A nehézhaszonjárművek teljesítményét a személyautók kényelmével egyesíti. Például:

LED-es tolatólámpa és LED-es nappali menetvilágítás.
A központi zár új távirányítójáról a külső világítóberendezések is vezérelhetők.
Állítható fényerejű belső világítás a fülkében.
A vészvillogó automatikus bekapcsolása vészfékezéskor​.
Az elektromos rendszerrel együtt a kombinált műszeregységet is áttervezték. A kormánykeréken elhelyezett kapcsolókról egy gyorsmenü is előhívható, amelyből gyorsan be-, majd kikapcsolhatók a gyakran használt funkciók.